Elhúzódó köhögés

Kérdés:  Háziorvosom hörghuruttal diagnosztizált, lázam-hőemelkedésem volt, kezdetben szárazköhögés, majd hurutos, orrfolyás, homlokfájdalom. Kaptam antibiotikumot, ami ezeket a tüneteket mind meg is szüntette (Augmentin duo). Valamint köptetőt is ittam. 3-4 napja fejeztem be az antibiotikum kúrát. A köhögésemmel viszont nem tudok mit kezdeni.

Tudom, hogy légúti betegség után a köhögés még hosszabb ideig megmaradhat, viszont nem tudom eldönteni, hogy igyam-e tovább a köptetőt, vagy inkább csillapítsam a köhögést? Köhögésem 98%-ban száraz, napi 1-2-szer érzem csak úgy, hogy némi váladék is feljön. Viszont, folyamatosan érzem a torkomban az ingert a köhögésre. Mintha valami csiklandozná, vagy szorongatná a légcsövemet.

Ön szerint, ez a hörghurut normális lefolyása, vagy vissza kellene mennem a háziorvoshoz, hogy valami nem stimmel még a légutaimmal? Szedjem esetleg tovább a köptetőt? Vagy pont ezzel váltom ki a folyamatos idegesítő érzést a torkomban-légcsövemben? Vagy ne csináljak semmit, ne szedjek már semmit, várjak türelmesen?

Köszönöm szépen előre is a válaszát!

| köhögés, gyógyszer, köhögéscsillapítás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(márciusi)   InforMed

Válasz:  Szedje továbbra is a köptetőt, meg fog gyógyulni, legyen türelmes.

Kapcsolódó cikkek a Köhögés, fulladás, nehézlégzés, cianózis rovatban olvashatók.

2017-04-02 05:59:23
| köhögés, gyógyszer, köhögéscsillapítás
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop