Gyógyszerfelíratás

Kérdés:  A RETAFYLLIN nevű gyógyszert a háziorvosom felírhatja nekem? COPD beteg vagyok, rendszeresen járok a kerületi tüdőgondozóba. Nagyon körülményes bejutni. Október óta 3x nagyon befulladtam.

Tisztelettel, egy 74 éves férfi.

| gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(márciusi)   InforMed

Válasz:  Minden COPD-re és asztmára használt szert szakorvosi javaslattal (jelen esetben tüdőgyógyász szakorvos javaslatával) kedvező áron a háziorvos is felírhatja. Javaslat nélkül is felírhatja, de akkor drágább.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2017-04-02 05:59:23
| gyógyszer

Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Web Design & Development Prowebshop