Borda alatti nyomásérzés

Kérdés:  36 éves férfi vagyok. Panaszaim még év elején kezdődtek, éles mellkasi fájdalommal, háziorvosom szerint bordaporc-gyulladás lehetett, fájdalomcsillapító hatására elmúlt majd 2 hónap múlva megismétlődött mellkasi szorítás, bordák feszülése levegővételre.
Jártam tüdőgondozóban - az eredmény negatív, vér-, vizeletvizsgálat negatív, aztán ahogy jött, el is múlt a fájdalom és gyulladáscsökkentő hatására.
Ezt követte egy légúti megbetegedés, mely sajnos nem múlt, így Aktil duót szedtem, el is múlt szépen rá pár hétre a bal mellékherém kezdett pokolian fájni, urológus szerint megbújt a baktérium és újabb 4 doboz Aktil duó következett.
Meggyógyultam, itt már június közepe volt, nyaralni indultunk és a hosszas autós utazás alatt rosszul lettem, a bal bordám alatt borzalmas görcsm volt, mely nem múlt.
Hazaérve háziorvosom vastagbélgyulladást diagnosztizált mondván, a sok antibiotikum megtette a hatását a bélrendszerben, pedig probiotikumot is szedtem.
1-2 hét hasmenés és pánik után javulni látszott a helyzet. De a bal bordám alatti nyomás nem múlik.
Jártam már gyomortükrözésen, ultrahangon, megnézettem a szívem, és még pszichiáternél is jártam - minden leletem negatív. Semmi más panaszom nincs csak nyomást érzek a bal bordám alatt ülve, és a hasfalam mintha néha zsibbadna vagy érzéketlenebb lenne, de a hasizmom nem fáj, esténként testszerte akaratlan izomrángásaim vannak. Magne B6-ot szedek, de nem múlik.
Reggelente nem érzem annyira, minta csökkenne. Ülőmunkát végzek, kicseréltem már a székem, és Mydetont, valamint gyulladáscsökkentőt szedek, de nem múlik el.
5 hónapja kínlódom ezzel és kezdek idegileg kimerülni, félek, hogy valami komolyabb betegségem van, amit nem veszünk észre.
Merre menjek tovább? Mit javasol?
Köszönettel!

| colonoscopia, kolonoszkópia, rosszullét
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(novemberi)   InforMed

Válasz:  A háziorvosa első meggondolása valószínűleg helyes volt, és gerincből kisugárzó fájdalmakról van szó (akár még a mellékherére lokalizált fájdalom is belefér). Persze nem zárható ki a fertőzéses eredet, de mivel rengeteg, bár egyféle támadáspontú antibiotikumot kapott, talán herpesvírus okozta gyöki fájdalomról lehet szó, ez irányú terápia is szóba jöhet.-

Kapcsolódó cikkek a Emésztőrendszeri megbetegedések diagnosztikája rovatban olvashatók.

2017-11-29 05:09:26
| colonoscopia, kolonoszkópia, rosszullét
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop