Gyógyszerkombináció

Kérdés:  48 órája 39 fokos lázam van, fáj a torkom, és a keresztcsontomban nyomást érzek, de gondolom az a láz miatt lehet. Algopyrint vettem be 5 óránként, de most már az sem húzza le.
Kombinálhatom 3 óránként az Ibustart és az Algopyrint? Holnap délután megyek a háziorvoshoz.
Köszönöm segítő válaszát!

| láz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2018 ;23(januári)   InforMed

Válasz:  Igen.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2018-01-06 20:50:28
| láz

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop