Hosszan tartó hőemelkedés kisgyereknél

Kérdés:  1,5 éves kislányomnak 4 hónapja folyamatosan hőemelkedése van. Reggelenként valamivel alacsonyabb szokott lenni, 37,3 és 37,7 °C között változik általában, esténként pedig szinte mindig 38 fok körül van, max. 1-2 tizedfok eltéréssel. (A fenekében szoktuk mérni egy kifejezetten ilyen célú lázmérővel. A háziorvosunk is megállapította, hogy magasabb a hőmérséklete és ez nem normális.)
Ezen kívül semmi más tünete nincs, jól eszik, nem fogy, jókedvű, energikus, egyáltalán nem látszik betegnek. Az ínyét néha fájlalja a fejlődő fogak miatt, de nem folyamatosan.
Norvégiában élünk és itt az orvosok nem találnak magyarázatot a hőemelkedésére. Végeztek néhány vizsgálatot, de fertőzést, gyulladást és allergiát sem találtak olyat, ami okot adhatna rá, és nincs már ötletük, hogy merre lehetne még tovább vizsgálódni.
Magyarországon vajon van-e lehetőség alaposabban utánajárni ennek a rejtélynek? Érdemes hazautaznom a gyerekkel emiatt? Nagyon bánt, hogy nem tudok segíteni neki, mert látható tünete ugyan nincs, de nem lehet jó érzés folyamatosan hőemelkedéssel élni. Meg persze aggódom is, hogy mégis mi a fene okozhatja.
Előre is köszönöm a segítséget!

| hőemelkedés, láz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  Ha semmi panasza sem volt, akkor tulajdonképpen miért kezdték el mérni a lázát? Nem hinném, hogy ezért haza kellene jönni, de természetesen egy gyermekgyógyásszal nem ártana konzultálni helyben.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2018-02-08 05:07:05
| hőemelkedés, láz
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop