Mi okozza a tüneteimet?

Kérdés:  Véleményét szeretném kérni az alábbi tüneteimmel kapcsolatban. 1,5-2 éve éreztem először a keserű ízt a számban. Amihez társul a fájó, égő nyelv érzése. Olyan, mintha valami forró dologgal leforráztam volna a nyelvem. Ezek a tünetek azóta is jelentkeznek hullámszerűen. Van, hogy napokig megvan, utána hetekig semmi.
Voltam orvosnál, elküldtek ultrahangra, ami az epémben polipokat mutatott ki. Ezen kívül semmi. A belgyógyászaton nem mondtak semmit a tüneteimre, csak azt, hogy emésztőrendszeri probléma. A polipok miatt elküldtek CT-re, ami majd július elején lesz.
Próbáltam az étkezéshez kötni a dolgot, de nem derült ki semmi. Volt, hogy elhagytam a tejtermékeket vagy a gluténtartalmú dolgokat, de semmi változás nem volt.
Ön szerint mi okozhatja a tüneteimet? Milyen irányban induljak orvoshoz?
Köszönöm válaszát!

| nyelvégés, fájdalmas nyelv
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2018 ;23(májusi)   InforMed

Válasz:  Valóban emésztőrendszeri okot kell keresni, ez azonban biztosan nem az epehólyag polipozis. Ha fogai épek, nincs gennyes góc a torkában, akkor még az úgynevezett vészes vérszegénység jöhet szóba, de biztosan készült már vérkép, ami ezt kizárta. Ugye nem
fogyókúrázott, nem tartott valami egyéb egyoldalú diétát, ami hiányállapotok, és az említett tünetek kialakulásához vezethet. Ha semmi más nem derül ki, talán célszerű lenne valami jó multivitamint szedni, kiegészítve néhány B 12 injectióval.

Kapcsolódó cikkek a Szájszag, nyelvégés, afta, herpesz, rák rovatban olvashatók.

2018-05-28 23:12:17
| nyelvégés, fájdalmas nyelv
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop