Astrix szedése hosszú távon nem káros-e?

Kérdés:  60 éves vagyok. 6-7 éve szédüléses panaszaimra Astrix szedését javasolták, a meglevő magas vérnyomásra szedett gyógyszerek mellé. Azt mondták, nem biztos, hogy kell, de ártani nem árt. 6 éve szedem. A tünetek elmúltak 1 év alatt.
Szedhetem még? Nem káros vagy szüneteket nem kell tartani?

| gyógyszer, gyógyszermellékhatás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2018 ;23(júliusi)   InforMed

Válasz:  Az Astrix hatóanyaga ugyanaz mint az Aspirin,é vagyis acetilszalicilsav. A régi jó Aspirint vérhígító hatása miatt adják. Ezt a vérlemezkék összecsapódását gátló mellékhatása révén éri el. Ha nem fáj a gyomra, nincs fokozott vérzékenységi hajlama, szedheti folyamatosan.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2018-07-13 23:50:22
| gyógyszer, gyógyszermellékhatás

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop