Változó testhőmérséklet

Kérdés:  Tisztelt Doktornő! Már egy jó ideje van az, hogy éjszakánként nagyon melegem van. Nappal viszont ráz a hideg, nagyon fázom. Miért lehet ez? Kellene aggódnom? Köszönöm a válaszát.

| láz, hidegrázás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2019 ;25(februári)   InforMed

Válasz:  Túl kevés az információ a véleményalkotáshoz, ha ez a tünet huzamosabb ideje fennáll, zavarja az életét, keressen fel szakembert.

2019-02-28 00:11:38
| láz, hidegrázás

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Mire jó a láz?

Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.


Web Design & Development Prowebshop