Bordatörés után

Kérdés:  49 éves nő vagyok. Januárban eltört a bal oldalon az V-VI-VII-es bordám - sorozattörés. A bal oldalon, mely a mell alatt is volt. Április végéig többször vizsgáltak. Május elején belázasodtam. A hangom elment, fájt a torkom. A háziorvos Augmentint, majd Amoxicyllint írt fel, a hátam egyre jobban fájt és nehéz légzésem lett. A röntgen hörgőgyulladást mutatott.
Elmentem vissza a baleseti sebészetre, ahol kiderült, hogy a borda kissé elcsúszva forrt össze. A hátam azóta is fáj, szúr a tüdőm alatt, a légzésem nehéz, a fizikai terhelést nem bírom, rekedt vagyok - jelzem, kisgyermek gondozóként dolgoznék. Május óta a bal mellem alatt lett egy gümő, mint egy dió (csont) és ha eszem bármit, hangos morgás, bélmozgás a bal oldalon és azonnal hangos gázok távozása lép fel. Nagyon kellemetlen. Már nagyon meggondolom, mikor egyek.
Milyen kivizsgálást javasol a doktornő? Mellkas-sebészeten azt mondták: mellkas-sebészeti teendő nincs. Tüdőre még nem küldtek és a gázokra sem mondanak semmit. Csak fájdalomcsillapítókat kapok és a reumatológián írtak fel gyógytornát a gerincemre, mert az is görbült. Attól félek, hogy még rosszabb lesz!

| bordatörés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Nem lehetséges, hogy a sérüléskor, mely a sorozat bordatörést okozta, más sérülése is volt? Mit mutat a hasi UH?

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok rovatban olvashatók.

2014-09-04 07:07:48
| bordatörés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop