Cukor, fogyás

Kérdés:  Páromnál 1,5 éve hirtelen kezdődtek a cukorbetegségre jellemző tünetek. Hirtelen nagymértékű fogyás, szomjúság, gyakori vizelés stb. Előtte mindig normális vércukorértékei voltak a szűrővizsgálatoknál. 60 éves. Normál testsúllyal rendelkezett mindig, inkább vékony. 15,4 volt az éhgyomri és a terheléses vizsgálat is pozitív lett. Orvos szerint, nem inzulinfüggő, 2-es típusú, mégis érdemesebb inzulinkezelést + gyógyszert is adni.
Ami szépen rendben is tartja a cukrát. Ez az újabb és hatékonyabb terápia, amit természetesen nem is vitatunk, hiszen Ő a szakember.
Ami miatt aggódom, hogy továbbra is fogy. Nem tudom, milyen ételeket fogyaszthatna a diétával szinkronban, ami a fogyását megállítaná? Vagy keresni kell valami egyéb betegséget is a háttérben? Féltem, mert ez a mértékű fogyás biztosan nem normális.
Kérem szíves tanácsát, milyen ételeket egyen, ami javítana a fizikális állapotán, de figyelembe vehető a cukra miatt is.
Előre is köszönöm a segítségét és szakvéleményét!

| diabétesz, fogyás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(májusi)   InforMed

Válasz:  Kicsi kételyem van a kezelőorvosával szemben, vagy félreértett valamit. Ha ugyanis ilyen magas volt az éhgyomri vércukra, akkor nem értem, hogy miféle terhelést végeztek.
Azonban, ha a vércukrai, a HbA1c-je rendben van, és a fogyás folytatódik, akkor az más okból is lehet. Tovább kell vizsgálni.

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

2010-05-24 00:50:44
| diabétesz, fogyás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop