Drogok hatása a cukorbeteg szervezetére

Kérdés:  Tisztelt Doktornő! A túlzott alkohol fogyasztás különösen veszélyes a cukorbetegek számára, mert leeshet a vércukra és nem tud ellene mit tenni, de a különböző drogoknak van e hasonló hatása? Kifejezetten érdekelne az LSD hatása a cukorbeteg emberek szervezetére, és hogy (az alapvető veszélyein túl) van e bármilyen más fontosabb mellékhatása? Mennyivel veszélyesebb a fogyasztása, mint egy egészséges ember számára? Előre is köszönöm válaszát! 18/F , 1-es típusú cukorbeteg

| diabétesz, drog
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(március)   InforMed

Válasz:  Fiatal, inzulinnal kezelt beteg ne drogozzon és ne igyon. De az egészséges se.

2020-03-19 18:37:20
| drog, diabétesz

Mellékvese túlműködés

A mellékvese termelhet egy vagy több hormonból túl sokat. Az ok lehet magában a mellékvesében bekövetkező elváltozás, vagy az agyalapi mirigyből érkező túlzott ingerlés. A tünetek és a kezelés attól függ, hogy melyik hormonból - az androgén szteroidokból, a kortikoszteroidokból, vagy az aldoszteronból - termelődik túl sok.


Tévhitek a cukorbeteg diétáról

Számtalan tévhit él arról, hogyan ajánlatos táplálkoznia a cukorbetegeknek. Van, aki azt hiszi, a cukor okozza a cukorbetegséget, mások szerint minden kedvenc ételünkről le kell mondanunk.


Cukorbeteg diéta

A cukorbetegség (diabétesz) súlyossága nem a kezelési módtól (csak diéta, tabletta, inzulin) függ, hanem a szövődmények jelenlététől vagy hiányától.


Ügyeljünk a lábunkra!

Az aktív életvitelhez elengedhetetlen az egészséges láb. A láb ritkán javul meg magától, ráadásul állapota a korral is romlik. Gyakran látszólag kisebb kellemetlenségek később súlyosabb problémákat okozhatnak. Most itt csak a legfontosabb panaszokra utalunk.


Csökkent az új diabetesz esetek száma az USA-ban

Meglepő módon csökkent az amerikai felnőttek körében az új diabéteszes esetek száma annak ellenére, hogy az elhízottak aránya viszont növekedett.


Web Design & Development Prowebshop