Ételallergia

Kérdés:  34 éves nő vagyok, puffadás és egyéb hasi panaszok miatt 2 hete a Szent István Kórházban elvégeztek egy vérvizsgálatot, amelyből kiderült, hogy tej- és tojásallergiám van. Hozzávetőlegesen 15 féle ételtípust vizsgáltak, de a glutént, rizst, csirkehús és sok más allergiát okozó ételféleséget nem vizsgáltak.
Találtam az interneten olyan allergiavizsgálatot, ahol 220 féle allergént néznek, de nagyon drágák ezek a vizsgálatok, 50-60 ezer forint körüli díjuk van.
Tudna esetleg segíteni abban, hogy OEP által finanszírozott lehetőség van-e esetleg Budapesten, ahol jóval több ételféleségre néznek allergiát?
A vérkép kimutatott egy pajzsmirigyértéket, amely miatt továbbküldtek újabb vizsgálatokra, de sajnos több mint egy hónap múlva kaptam időpontot, így elöljáróban nagyon örülnék neki, ha hozzávetőlegesen kapnék egy orvosi szakvéleményt, hogy ez az érték milyen jellegű panaszra utal: anti-TG AAT 9.240 ref.tart,< 4.110 (az ultrasens. TSH normál értéket adott 0,9877).
Válaszát nagyon köszönöm!

| hasi panaszok, ételallergia, puffadás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2018 ;23(februári)   InforMed

Válasz:  Nem hinném, hogy van értelme a fizetős vizsgálatok elvégzésének, és a kapott leletek értékelését is a vizsgálatot elrendelő orvosra kellene bízni, ugyanúgy mint a többi laborértéket. Mindig a páciens ismeretében és vizsgálata alapján kell a leleteket értékelni.

Kapcsolódó cikkek a Felszívódási zavarok (laktóz-, lisztérzékenység, B12) rovatban olvashatók.

2018-02-19 00:38:10
| ételallergia, puffadás, hasi panaszok
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop