Fájdalom

Kérdés:  Üdvözlöm tisztelt Doktornő! Tegnap Lehajoltam egy ládáért kb. 20 kg-os, meg akartam emelni, éles fájdalom hasított a derekamba, azóta fáj és hajolni sem tudok. A kérdésem az lenne, hogy a fájdalom csillapítására használhatom a Flamborin 500 mg tablettát, vagy az Apranax 550 mg tablettát, míg nem fordulok az orvosomhoz? Üdvözlettel:

| fájdalomcsillapító
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Mindkettő jó.

2020-02-08 17:50:04
| fájdalomcsillapító

Fájdalomcsillapítás

A fájdalomcsillapítók három csoportba sorolhatók: kábító (ópioid analgetikum), nem kábító (nem ópioid analgetikum) és hatásjavító fájdalomcsillapítók (adjuváns analgetikum). Az ópioid analgetikumok a legerősebb fájdalomcsillapítók és a legsúlyosabb fájdalmak számára tartják fenn őket, mert igen hatékonyak.


Mellékhatás: depresszió

A fogamzásgátlók, fájdalomcsillapítók és szívgyógyszerek egy része növelheti a depresszió kockázatát - derült ki az az Illinois-i Egyetem kutatóinak a Journal of the American Medical Association című folyóiratban publikált tanulmányából.


Az opioidok okozzák minden ötödik fiatal halálát az USA-ban

Az opioidokkal függött össze minden ötödik fiatal felnőtt halála az Egyesült Államokban 2016-ban egy új tanulmány szerint, melyet a torontói St. Michael kórház kutatói az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) adatait feldolgozva a JAMA Network Open című folyóiratban közöltek.


Mit kell tudni a műtéti érzéstelenítésről?

A műtéti érzéstelenítés elterjedt, általános formája az úgynevezett narkózis. A köznyelvben altatásnak nevezett beavatkozás valójában az éjszakai alvástól teljesen eltér, arra szinte csak abban hasonlít, hogy a beteg szemei csukva vannak.


Egy vény nélkül kapható fájdalomcsillapító veszélyes lehet

Korábban alábecsülték a paracetamol hosszú ideig és nagy adagokban történő szedésének kockázatait - figyelmeztetett egy brit szakfolyóiratban megjelent tanulmány.


Web Design & Development Prowebshop