Glomerulonefritisz, streptococcos, renin, akne, ödéma

Kérdés:  Tisztelt Doktor Nő! 26 éves nő vagyok. Írok pár kórelőzményt és jelenleg fennálló tünetegyüttest: - Megközelítőleg 3 éve az ASO szintem 440 körül alakult. Antibiotikum kúra után lecsökkent, jelenleg 380 (e heti adat). - A renin szintem 80-150 között ugrálva változó. Aldoszteron és a többi hormon normális többszöri mérésre is. - Arcon a szemek alatt piros folt látható, illetve a két szem között is, mely a lupus tünetével megegyező (ilyen irányban vizsgáltak Immunológián, nincs jelen antitest). - Góckutatást végeztettem, de nem találtak sehol. Mandulaműtét nem volt indokolt, a levett külső váladék negatív eredményt adott, azonban esetlegesen mandulán belül még megtalálható, nem szúrták meg. - Ödéma arcon egyik napról a másikra jelenik meg aknékkal együtt (nagyobb mennyiségű rosszabb minőségű ételek elfogyasztását követően extrémebben másnap reggelre). - Vérnyomásom sosem magas, inkább alacsony (104, 69, 71). - Normál testhőmérsékletem 35,8-36,1 között mozog, végtagjaim hidegek. - Hirtelen rám törő fáradtságok. - Vissza-visszatérő indokolatlan hőemelkedések, mely hosszan elnyúló és csak 1 fokkal emeli meg a testhőmet, tehát sosem láz. Mellette nagyon csúnya torok. További tünetek (torokfájás, orrfújás) nincs. (Már 1 éve felfigyeltem erre).

 Előzőek fényében glomerulonefritisz irányába indultam el a kutatásomban az emelkedett renin, ASO, ödéma, akne kapcsán, egy esetlegesen nem kezelt Streptococcos fertőzésből adódóan. Nem vagyok orvos, így én csak a Google alapján keresek, elnézést amennyiben hülyeséget írok, csak próbálkozok megoldást találni. Tudom jelenleg nem lehetséges TB-n keresztül vizsgálatokat indítani, azonban magánúton megoldható még. Várom javaslatát, milyen további vizsgálatok szükségesek, illetve, hogy mit gondol a leírtakkal kapcsolatban. Nagyon szépen köszönöm!

Streptococcus, renin, glomerulonefritisz, kivizsgálás | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(április)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Az AST (ASO) egy labor lelet. A labor leletet nem gyógyítjuk. A véleményezett betegségek súlyos klinikai tünetekkel és labor eltérésekkel járó betegségek, és ha bármelyik orvos ezeket észlelte volna, már rég kezelték volna. A kivizsgálást és a kezelést bízza háziorvosára. Amennyiben telefonos konzultáció alapján bármilyen heveny betegség fennállására lenne gyanú, annak kivizsgálására jelenleg is, bár nehezebben is, de mód van.
2020-04-27 11:19:14
| kivizsgálás, glomerulonefritisz, renin, Streptococcus
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop