Hajhullás

Kérdés:  Kedves Doktornő! Hosszú évek óta hullik a hajam, nagyon kikészít lelkileg... Csináltattam egy nagyon részletes vérvizsgálatot fogamzásgátló mellett (mivel fogamzásgátló mellett is elképesztően vékonyodik és hullik a hajam), rá tudna nézni, mi lehet a baj? A nőgyógyászom szerint a leletem teljesem rendben van, de akkor nem értem, miért hullik a hajam… :( nagyon hálás lennék, ha tudna nekem valamit mondani. Az egyedüli, amit mondott, hogy az ösztrogén szintem elképesztően alacsony, ... Nem értem igazan, hogy lehet a tabletta mellett alacsony? A tabletta is tartalmaz ösztrogént vagy az más? Hálás köszönetem! GOT 17 U/l 3 - 35 GPT 9 U/l 3 - 35 Gamma GT 13 U/l - 38 Alkalikus foszfatáz 32 U/l 30 - 120 Össz.bilirubin 5,0 µmol/l 5,0 - 21,0 Karbamid 5,6 mmol/l 2,8 - 7,2 Kreatinin 67,0 µmol/l 49,0 - 90,0 eGFR (ml/p./1.73 m^2) >60 60,0 - Húgysav 249 µmol/l 155 - 357 Glükóz (fluoridos csõ) 5,2 mmol/l 3,7 - 6,0 Magnézium 0,93 mmol/l 0,77 - 1,03 Összfehérje 67,8 g/l 66,0 - 83,0 Albumin 41,8 g/l 35,0 - 52,0 C reaktív protein 1,41 mg/l 0,00 - 5,00 Anti-streptolizin O 2 U/ml 0 - 200 Koleszterin 4,90 mmol/l 2,60 - 5,20 Trigliceridek 1,37 mmol/l 0,70 - 2,25 HDL koleszterin 1,60 mmol/l 1,17 - 3,60 Vas 18,4 µmol/l 10,7 - 32,2 Transzferrin 2,8 g/l 2,0 - 3,6 Transzferrin telítettség 27 % 15 - 45 Teljes vaskötõ kapacitás 69,6 µmol/l 42,8 - 85,6 Ferritin 136,9 µg/l * 10,0 - 120,0 B12 vitamin 112,6 pmol/L * 133,0 - 675,0 Folsav 28,2 nmol/L 8,1 - 45,3 TSH 2,325 mIU/l 0,400 - 4,000 Anti-TPO 0,6 U/ml 0,0 - 9,0 LH 0,06 U/l follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l ovulációs fázis : 19,18 - 103,03U/l luteális fázis : 1,20 - 12,86 U/l posztmenopauza : 10,87 - 58,64 U/l FSH 0,49 U/l follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L ovulációs fázis : 4,54 - 22,51 U/L luteális fázis : 1,79 - 5,12 U/L posztmenopauza : 16,74 - 113,59 U/L Prolaktin/CLIA (DXI 800) 580,4 mIU/l Referencia nem terhes esetben: 70,8..566,5 Ösztradiol (E2) <55 pmol/l follikuláris fázis : 82,2 - 422 pmol/l ovulációs fázis : 117,8 - 1898 pmol/l luteális fázis : 134 - 903 pmol/l posztmenopauza : <92 pmol/l Progeszteron 5,1 nmol/l follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l luteális fázis : 16,40 - 59,02 nmol/l posztmenopauza : <0,25 - 2,48 nmol/l I. trimeszter : 15,04 - 161,35 nmol/l II. trimeszter : 61,72 - 144,05 nmol/l Tesztoszteron 0,4 nmol/l * 0,4 - 2,6 Free tesztoszteron index (FTI) Nem számítható % 0,7 - 10,9 Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 82,9 nmol/l D-vitamin hiány (< 25 nmol/L) Elégtelen mennyiség ( 25 - 75 nmol/L) Megfelelõ szint ( 75 - 250 nmol/L) Túlzott bevitel ( > 250 nmol/L) Glükóz 60' (glükóz terhelés után) 7,4 mmol/lo Glükóz 120'(glükóz terhelés után) 5,2 mmol/l - 7,8 SHBG >240.0 nmol/l * 18,20 - 135,50 Inzulin 5,7 mIU/l 1,9 - 23,0 Inzulin 60'(glükóz terhelés után) 58,5 mIU/l Inzulin 120'(glükóz terhelés után) 46,9 mIU/l HOMA-IR 1,3 - 4,4 DHEA-szulfát 2,39 µmol/l 0,49 - 10,61 Vérkép Fehérvérsejtszám 8,0 G/l 4,5 - 11,0 Neutrofil granulocita # 4,24 G/l 1,80 - 7,70 Limfocita # 2,80 G/l 1,00 - 5,00 Monocita # 0,76 G/l 0,00 - 0,80 Eozinofil granulocita # 0,11 G/l 0,00 - 0,45 Bazofil granulocita # 0,04 G/l 0,00 - 0,20 Neutrofil granulocita % 53,30 % 45,00 - 70,00 Limfocita % 35,20 % 20,00 - 45,00 Monocita % 9,60 % 0,00 - 10,00 Eozinofil granulocita % 1,40 % 0,00 - 4,00 Bazofil granulocita % 0,50 % 0,00 - 1,00 Vörösvérsejtszám 3,9 T/l * 4,0 - 5,2 Hemoglobin 115 g/l * 120 - 150 Hematokrit 0,35 l/l * 0,36 - 0,45 MCV 90,7 fl 81,0 - 100,0 MCH 29,8 pg 26,0 - 34,0 MCHC 329 g/l 310 - 360 RDW-SD 43,8 fl 37,0 - 54,0 Trombocitaszám 319 G/l 150 - 400 MPV 12,0 fl 9,0 - 13,0 17-OH-progeszteron 1,9 ng/ml Follicularis fázis: 0.2 - 1.3 Luteális fázis: 1 - 4.5 Postmenopausa: 0.2 - 0.9 follikuláris fázis : 0,2 - 1,3 ng/ml luteális fázis : 1 - 4,5 ng/ml posztmenopauza : 0,2 - 0,9 ng/ml Dihidro-tesztoszteron 50,5 pg/ml 40,0 - 220,0 Cink 15,0 umol/l 9,2 - 18,4 Szelén 1,19 umol/l 0,93 - 1,77 ENA screen negatív ANA (ELISA) 3,4 U/ml 0,0 - 25,0

| hajhullás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(április)   InforMed

Válasz:  A rengeteg értékből az enyhe vérszegénység, ami kóros (de ez nem vashiányos, enyhe), és a hormonális fogamzásgátló jelenthet rizikót. Talán el kellene hagyni, és más módon védekezni. Közben szedjen valami jó multivitamint. Lehet, hogy ez megoldaná a kérdést.

2020-04-03 19:34:41
| hajhullás
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop