Hepatitis B fertőzés

Kérdés:  Tisztelt Dr. Szendei Katalin! Azért kerestem fel Önt, mert aggasztó leletet kaptam a munkahelyemről, egy Hepatitis B eredményről. Az adott munkahelyemre szűrtek Hepatitis B-re, egészségügyi dolgozóként, 24 éves nő vagyok. A labor leleten ez áll: Megnevezés: Hepatitis B virus anti-HBs/CMIA(abbott) Eredmény: 534,66mlU/ml Minősítés: Pozitív Eddigi elvégzett vizsgálatok kódszáma:2627Q Pontszám:1001,00 2019.03.04-i Tüdőgyógyászati leleten a májfunkciós értékeket szeretném önnek leírni : GOT(AST) meghatározás Mért érték:16,9U/L Életkor szerinti ref:9,00-35,00 GPT(ALT) meghatározás: Mért érték:18,70U/L Életkor szerinti ref:10,00-35,00 gGT meghatározás: Mért érték:66,5U/L Életkor szerinti ref:7,00-38,00 Az elmúlt pár hónapban elő fordultak az alábbi tünetek: -Rossz közérzet -hányinger -hasfájás -jobb bordaív alatti fájdalom(görcsölő) -gyomorszáj környéki fájdalom -étvágytalanság De nem figyeltem fel rá gondoltam majd elmúlik . 2017.október-novemberében pontos meghatározást nem tudnék Önnek adni, Traumatológiai osztályon dolgoztam és volt egy lecsúszott betegünk, figyeltem az előírások betartására munkavédelmi eszközök többszörös használatára azonban a beteg elkezdett vérezni, és a kezemen volt egy seb, amit a gumikesztyű már nem ért el odáig és tiszta vér lettem köztük a seb rész is érintkezett a beteg vérével, körül belül 5 perc volt miután el tudtam menni kezet mosni és fertőtleníteni. Mivel ez a beteg elszökött az osztályról és meghalt -és a köztes idő mire én is mentem dolgozni, több nap eltelt és nem emlékeztünk a nevére így nem tudtunk utána járni sem a betegnek. Szeretném megkérdezni, hogy ez a lelet most konkrétan mire utal? Ez a lelet konkrétan most kimondta, hogy Hepatitis B fertőzést elkaptam? Illetve ön ezen tünetekből mire tudna gondolni? Előre is köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel:

|
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2019 ;25(júniusi)   InforMed

Válasz:  Ez bonyolultabb annál, mintsem válaszolni tudnék rá. Keresse meg munkahelyi orvosát, és értékelje leleteit, körülményeit.

2019-06-23 16:21:17
| hepatitis B