Huma Zolamide

Kérdés:  Kedves Doktornő! Másodlagos zöldhályog miatt kaptam kiegészítő kezelésként Huma Zolamide tablettát szemcsepp mellé. Szemgyulladás miatt Medrolt is szedek 4 mg/nap. A szemnyomás időközben rendeződött, így a tablettát elhagytam. Ezután 2-3 nap alatt 3 kg-al lettem nehezebb (nem fogyókúrázom, a súlyomat egyéb betegség miatt mérem rendszeresen). Ezzel még nem is lenne gond, viszont rossz lett a közérzetem és úgy érzem, mintha kicsit nehezebb lenne levegőt venni. Ezek a tünetek is a gyógyszer elhagyása után 3-7 nappal jelentkeztek. Előfordulhat, hogy hozzászoktam a gyógyszerhez, és ezek elvonási tünetek? Válaszát előre is köszönöm.

testsúly gyarapodás, Medrol elhagyása | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(február)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Minden bizonnyal vízvisszatartás áll a súlynövekedés miatt, ami a Medrol mellékhatása. Ha elhagyta, akkor biztosan magától rendeződik, de valószínűleg hiányzik a Huma Zolamid is. Ha még mindig „megvan” a jelentős túlsúly, vegyen be az utóbbiból még 1-2 szemet.
2020-02-12 12:35:45
| testsúly gyarapodás, Medrol elhagyása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop