IBS gyógyszer

Kérdés:  Tisztelt Doktornő! Pár éve kezdődött egy egyre gyakoribb hasmenéssel járó betegségem. 25 éves vagyok, a kórházban IBS-t állapítottak meg. Próbálkoztam mindenféle diétával és probiotikumokkal, de érdemi javulást egyik sem hozott. Múlt hónapban elkezdtem esténként és néha reggelenként 1 db Imodium kapszulát szedni. A panaszaim gyakorlatilag azóta elmúltak, sokkal jobb a közérzetem és a napi rendszerességű hasmenés teljesen elmúlt. A kérdésem az lenne, hogy ilyen kis mennyiségben van-e káros hatása a gyógyszernek hosszú távon. Illetve, van-e más, hasonló hatású gyógyszer, amit használhatnék helyette? Köszönettel

| Imodium, IBS
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(március)   InforMed

Válasz:  Nyugodtan szedheti.

2020-03-15 14:14:31
| IBS, Imodium

A fibromyalgiával könnyen összetéveszthető betegségek

Gyakran még az orvos sem tud biztos diagnózist adni egyes tünetek láttán, mert nincs olyan szűrővizsgálat, amellyel könnyen ki lehetne mutatni a fibromyalgiát. Az első lépés így a többi lehetőség kizárása. Az alábbiakban néhány olyan betegséget írunk le, amelyek szóba jöhetnek akkor, ha el kell dönteni, fibromyalgiáról vagy valami másról van-e szó.


Gyorssegély hasfájásra

Elsősorban a nők szenvednek a hasfájástól, puffadástól, székrekedéstől vagy irritábilis bélszindrómától (IBS). Szakemberek szerint azonban a legtöbb esetben egyszerű módszerekkel, házilag is megszüntethető a hasfájást.


Az IBS tüneteinek csökkentése szigorú diétával

Az irritábilis bél szindróma (IBS) mintegy 55 millió amerikait érint, elsősorban nőket. A tünetek: felfújódás, túlzott bélgáz-képződés, alhasi fájdalom, émelygés, hasmenés, székrekedés és fáradtságérzet.


Az aranyér kockázati tényezői

Sokan zavarban vannak a témától, de tény, hogy az emberek mintegy 75 százaléka életének egy szakaszában átéli azt az idegesítő, viszkető, kellemetlen érzést, amivel az aranyér jár.


A nyugati étrend betegségeket okozhat

A nagy mennyiségben elfogyasztott hatalmas hamburgerek okozhatják, hogy a fejlett világban sokkal több az allergiás, autoimmun és gyulladásos bélbetegségben- szenvedő, mint az agrár-országokban.


Web Design & Development Prowebshop