Junkcionális zóna

Kérdés:  Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy mit jelent junctionalis zóna enyhe kiszélesedése. Mert már 3 hete megnőtt a hasam, alhasi fájdalmaim vannak.

| MR lelet, hasfájás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(március)   InforMed

Válasz:  Ez egy MR-n látott anatómiai fogalom, a méh anatómiájára vonatkozik, az MR értékelése radiológusi és nőgyógyászati feladat, akut panaszok esetén azonnal menjen orvoshoz.

2020-03-15 14:14:31
| hasfájás, MR lelet

Hasfájás a gyermekkorban

A hasfájás a gyermekkorban az egyik leggyakoribb panasz, amivel a szülők felkeresik a gyermekorvosi rendelőt. Mint tünet azonban nemcsak a hasi szervek betegségeinek a kifejezője lehet, sőt, még tartóssága és intenzitása sem utal egyértelműen a hasi szervek betegségeire.


Fáj a hasam! - Petefészek-gyulladás

Sok nő életét megkeserítik a petefészek-gyulladás kísérő tüneteként fellépő alhasi fájdalmak. E gyakori nőgyógyászati betegség diagnosztikai és terápiás lehetőségeit mutatjuk be Olvasóinknak…


Iskolakezdés: krízishelyzet

Az iskolakezdés, a teljesítmény központúság, az elvárásoknak való megfelelés is hozzájárulnak ahhoz, hogy csaknem minden negyedik-ötödik gyermek küzd valamilyen pszichés problémával.


Gyorssegély hasfájásra

Elsősorban a nők szenvednek a hasfájástól, puffadástól, székrekedéstől vagy irritábilis bélszindrómától (IBS). Szakemberek szerint azonban a legtöbb esetben egyszerű módszerekkel, házilag is megszüntethető a hasfájást.


Egyszerű segítség hasfájás ellen

Különösen a nőket kínozza gyakran hasfájás, puffadás, székrekedés vagy irritábilis bél szindróma (IBS). Próbálja ki az alábbiakat, biztos megtalálja köztük, amelyik használ.


Web Design & Development Prowebshop