Koronavírus...

Kérdés:  Tisztelt Dr. Nő. A kérdésem az lenne, hogy akkor is veszélyes e a koronavírus, ha a magas vérnyomás kezelve van? Nagyon sok helyen olvasom, hogy a magas vérnyomásosokra és a szívbetegekre veszélyesebb. Lehet, hogy buta kérdés, de eléggé félek ettől. A válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

| magas vérnyomás, koronavírus
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(március)   InforMed

Válasz:  Természetesen a krónikus betegségben szenvedők valóban fogékonyabbak lehetnek fertőzésekre, ezért fontos a védekezés. Maradjon otthon.

2020-03-19 18:41:37
| koronavírus, magas vérnyomás

Koronavírus körkép 04-08

A koronavírus-járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában kedden, a hivatalos adatok alapján ráadásul ismét csökkent a napi megbetegedések száma, Vuhanban kedd este feloldották a karantént. Több nyugat- és közép-európai országban azonban erőteljesen terjed a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta betegség.


New York államban csökken a fertőződések száma

New York államban csökken a diagnosztizált fertőzések száma, a helyzet stabilizálódik - jelentette ki Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden, a szokásos napi sajtótájékoztatóján. Az elmúlt nap ugyanakkor a halottak számát tekintve a legszomorúbb nap volt az állam számára.


Megvan a vírust blokkoló lehetséges ellenszer?

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában. Olvassák el kapcsolódó cikkeinket is!


Kérdések és válaszok egy pszichiáter szemszögéből világjárvány idején

Munkám révén, immár több évtizede beszélgetek az emberekkel, kérdezem őket, kérdeznek engem, ők válaszolnak, vagy tőlem várnak válaszokat. Ez nem történik másképp most, a koronavírus járvány idején sem.


Koronavírus körkép 04-03

Szerte a világban a fertőzöttek száma csütörtök estére 965 246-ra nőtt, a betegségben 49 236-an vesztették életüket, a gyógyultak száma 203 007 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.


Web Design & Development Prowebshop