Láz, szájnyálkahártya fájdalma - Milyen szakorvoshoz forduljunk?

Kérdés:  A párom kedd este kezdte magát gyengének érezni, másnap enyhén a torkát fájlalta, majd aznap szerdán belázasodott, ami felment estére 40 fok körülire, elment az ügyeletre aznap este, ott azt állapítottak meg, hogy gennyes mandulagyulladás, és írtak Actil duot, amit elkezdett szedni 2x1-et, de péntekig semmi változás, maradt a láz sajnos, de begyulladt a fogínye is és a nyálkahártyája is érzékeny, a nyelve alatt es a szájpadlása szintén, elment a háziorvoshoz, aki meg sem vizsgálta csak azt mondta, ha az ügyeleten azt mondták, akkor úgy is van.
Most szombat van, a láz ugyanúgy maradt reggel-este, lázcsillapítót szedi, ami le-leviszi 37 körülire, de visszamegy mindig. Más panasz nincs, nem náthás, nem köhög, étvágy már nem nagyon van.
Mire gondol? Mit tanácsol? Milyen szakorvost kellene felkeresnünk?
Válaszát előre is köszönöm!

| láz, vírusfertőzés, szájnyálka fájdalom
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  Legyenek türelemmel, minden valószínűséggel egy vírusfertőzése zajlik. Lázat csak 38,5 felett csillapítsa. Ha már elkezdte az antibiotikumot, szedje be, de nem hinném, hogy attól fog meggyógyulni. Természetesen, ha továbbra is magas a láza, javaslom, hogy keresse fel a tüdőgondozót.

Kapcsolódó cikkek a Vírusfertőzések rovatban olvashatók.

2013-10-27 03:22:00
| láz, vírusfertőzés, szájnyálka fájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop