Lehet, hogy leukémiás vagyok?

Kérdés:  Pár nappal ezelőtt elmentem az orvosomhoz, mert egy kis duzzadást éreztem a nyakamon, ami nagyon fájt. Akkor a doktor azt mondta valószínűleg izomgörcsről van szó, nincs okom az aggodalomra. Másnap nagyon magas lázam lett mellé, ilyen 39-40 fok között és a fejembe is volt, hogy mikor felálltam, hirtelen szúró fájdalmat éreztem. Így hát elmentem egy másik orvoshoz is, aki megállapította, hogy nyirokcsomó duzzadásom van, írt fel antibiotikumot, illetve láz és fájdalomcsillapítót. Mikor utánanéztem az interneten, hogy mi is lehet az oka ennek a nyirokcsomó duzzadásnak, akkor egyszer csak megakadt a szemem a leukémián. A bőrömön nincsenek elváltozások, reméljük nem is lesznek, emellett nem fáj semmilyen ízületem,és nem nőtt meg a vesém és a májam sem. Egyedül az stimmelt még a tünetekkel, hogy fáradékony vagyok, és étvágytalan, de ezt a magas láznak a mellékhatásaként tekintettem. Az orrom egyszer vérzett egy orrfújás után, de én eleve orrvérzős vagyok, szóval nem tartottam szokatlannak. Mégis a tudat, hogy ez talán leukémia is lehet, megrémít. Kérem mondja ön mit gondol ezekről a tünetekről? Tényleg lehet, hogy leukémiás vagyok?

| nyirokcsomó
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Minden bizonnyal egy felsőlégúti fertőzése zajlik, melynek természetes velejárója a védekezésben résztvevő nyirokcsomók megnagyobbodása, ami a feladata teljesítése után eltűnik, bár néha sokáig lehet tapintani még a gyógyulás után is. Ezeket hívják reaktív nyirokcsomóknak, nincs vele teendő, nem leukémiás. Ajánlatos azonban egy vérképet nézni.

2020-02-12 12:35:45
| nyirokcsomó

A nyirokcsomó érintettséggel járó betegségekről

Gyakran előforduló eset nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegség kapcsán, hogy a páciens a kezelés kezdetén, vagy néhány hónap eltelte után levonja a következtetést saját sorsára vonatkozóan:


Web Design & Development Prowebshop