Magas pulzusszám

Kérdés:  28 éves nő vagyok, 56 kg. Az egészségemmel nagy problémák nem voltak eddig. 2 hónapja magas a pulzusszámom, csak úgy zakatol a szívem. Nem egész nap, van, hogy este így fekszem, reggel így kelek, de napközben nincs, van, hogy napközben jön elő.
Nem stresszes az életem, más tünetem nincsen. Vérképem és TSH-m tökéletes. Amikor a háziorvosnál voltam mért egy pulzust - 92 lett, csinált EKG-t, de nem mondott rá semmit, gondolom nem mutatott problémát, a vérnyomásom 120/80.
Abbahagytam a fogamzásgátlót, amit pont két hónapja szedtem, az orvosom szerint okozhat tachycardiát (ha jól emlékszem így mondta). Néha előfordul, hogy összevissza kalimpál a szívem, fájdalom nincs. Kis javulás látszott a tabletta abbahagyása után, de most újra előfordult, hogy 114-es pulzusom volt.
Ön szerint várjak még hátha a tabletta nem ürült ki a szervezetemből, vagy esetleg menjek vissza most az orvosomhoz? Lehetséges, hogy a szívemmel van baj? A családban nem fordult elő még szívgond.
Köszönöm szépen válaszát!

| szívbetegség, tünetek, szívdobogás, tünetek
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(januári)   InforMed

Válasz:  MPS (mitrális prolapsus syndroma, billentyűhiba)kizárására kérjen beutalót szív UH-ra, valamint kérjen háziorvosától valami béta-blokkolót, amit a magas pulzusszám esetén alkalmanként bevehet.

Kapcsolódó cikkek a Szív és érbetegségek rovatban olvashatók.

2016-01-12 06:27:41
| szívbetegség, tünetek, szívdobogás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop