Magasvérnyomás

Kérdés:  Tisztelt doktornő azt szeretném kérdezni, hogy gyógyszer nélkül hogy enyhítem a magas vérnyomást, vannak problémáim, nem dolgozom, nincs jövedelmem, és nem tudok gyógyszerhez jutni. Válaszát köszönöm.

| magas vérnyomás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Kérjen közgyógyellátást, és akkor számos kitűnő gyógyszerhez juthat hozzá.

2020-02-18 19:05:49
| magas vérnyomás

Harmincasok figyelem!

A harmincas éveik közepén járók magas vérnyomása és az agy későbbi károsodása összefügghet.


Kalciummal a magas vérnyomás ellen

Nagyszámú emberen végzett megfigyelések eredményei mutatták, hogy akiknél magasabb a kalciumbevitel (értéke 1g=1000 mg feletti/nap), azoknál mind a verőeres, mind a vénás vérnyomás alacsony, nem alakulnak ki a szülés körüli különböző komplikációk.


Az IVF váratlan kockázata

A mesterséges megtermékenyítéssel fogant gyerekeknek valamivel magasabb a vérnyomásuk az átlagosnál - írják a Bern-i Egyetemi Kórház kutatói. A tanulmány a Journal of the American College of Cardiology című folyóiratban jelent meg.


Azonosították a terhességi toxémia korai kórfolyamatait

A világon elsőként sikerült azonosítania a praeeclampsia (terhességi toxémia) kialakulásában szerepet játszó korai molekuláris útvonalakat és szabályozási hálózatokat magyar kutatóknak.


A méheltávolítás nem ismert kockázata

A Mayo Klinika kutatói szerint a méheltávolításon átesett nőknél hosszú távon fennáll a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, még akkor is, ha a petefészkek érintetlenek maradtak.


Web Design & Development Prowebshop