Májcirrózis

Kérdés:  Tisztelt Doktornő! Myelofibrózisom van, s a legutóbbi ultrahang vizsgálaton a máj vénájának áramlását monofázisosnak írták le. Előtte még trifázisos volt decemberben. Jakavi kezelést kapok jelenleg. Az ultrahang vizsgálat előtt két héttel hagytam abba egy Augmentin kúrát. A hematológus azt a választ adta, hogy ez nem lehet sem a Jakavitól, sem a betegségtől, hanem cirrózis okozza. Kérdésem az lenne, hogy teljesen jó májfunkciós értékek mellett is lehet cirrózis? A hematológus nem küldött tovább hepatológiai szakrendelésre. Kellene ezzel további vizsgálatokra mennem? Válaszát előre is köszönöm szépen!

| cirrózis
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(február)   InforMed

Válasz:  Bízza kezelését a hematológusra, ne bírálja felül.

2020-02-18 19:05:49
| cirrózis

Májzsugorodás (cirrózis)

Mindenki tudja, hogy a máj a test egyik legfontosabb szerve. Fő feladatának egyike, hogy szabályozza a szervezet kémiai folyamatait.


Őssejtekkel a sérült máj helyreállításáért

Jelenleg sok májkárosult számára az egyetlen lehetőség a transzplantáció, a megfelelő donorok alacsony száma miatt azonban nagy szükség van más megoldásokra is. A londoni Hammersmith kórház kutatói felnőtt őssejtekkel folytatnak kísérletet a májcirrózis kezelésére, a beteg saját csontvelő-őssejtjeinek felhasználásával. Japán kutatók szintén hasonló módon keresik a májfibrózis kezelésének lehetőségét.


Web Design & Development Prowebshop