Milurit szedés vérnyomáscsökkentővel?

Kérdés:  Üdvözlöm! Vérnyomáscsökkentőt szedek reggel 1 db Tritace HCT 5 mg,és Atenobe 50 mg-ost. Milurit 300 mg-ost írták fel napi 1-et, az lenne a kérdésem, hogy reggel vagy este vegyem be. Este csak 1 Emozult szedek. Arra gondolok nem zavarja meg a Milurit a vérnyomáscsökkentőt? Előre is köszönöm a választ.

| kölcsönhatás, gyógyszerszedés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(március)   InforMed

Válasz:  A vérnyomáscsökkentőt nem zavarja, de az Emozult igen. Vegye be délben a Miluritot.

2020-03-15 14:14:31
| gyógyszerszedés, kölcsönhatás

Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Szívbetegek figyelmébe - kerülendő gyógynövények

Sokan szednek valamilyen gyógynövény-készítményt vagy kivonatot egy sor betegségre a depressziótól a magas koleszterinszintig. Ezeket a kapszulákat vagy tinktúrákat általában veszélytelennek tekintik, és nagyrészt azok is, de bizonyos szívgyógyszerekkel együtt szedve gondot okozhatnak.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Gyógynövények és a gyógyszerek

A leggyakrabban használt gyógynövények alábbi felsorolása feltárja azokat a lehetséges problémákat, amelyek gyógyszerrel együtt történő szedése esetén előfordulhatnak.


Meddig szedjük?

Brit kutatók szerint a gyógyszer-rezisztencia terjedését segíti elő és ezért téves az a szemlélet, amely szerint mindig végig kell csinálni az antibiotikum kúrát, akkor is, ha a beteg már annak vége előtt jól érzi magát. A szakemberek úgy vélik, hogy új irányelveket kell kidolgozni. A közlemény a British Medical Journal című orvostudományi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop