Pajzsmirigy alulműködés

Kérdés:  Pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam 12 éves koromban. Szedtem a L-Thyroxin tablettát és minden rendben is volt. Nem volt panaszom és később abbahagytam a gyógyszer szedését.
Két gyermeket szültem, most 36 éves vagyok. Fél éve viszketéssel, rosszullétekkel és láb- ill. kézzsibbadással kezdődött a pajzsmirigybetegségem. Az első vérvétel TSH:100 (?) T4:1,36 volt. Letrox 125-öt szedek napi fél tablettát. Most az újabb vérvétel TSH:100, T4:9:06 a gyógyszer ugyanannyi. Endokrinológiára csak májusba megyek, akkorra van időpontom.
A szédülés, lábzsibbadás és a hirtelen rám törő rosszullét, idegesség ennek a betegségnek tudható be, vagy idegi alapon van?
A válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2010 ;15(márciusi)   InforMed

Válasz:  Nem hinném, hogy panaszainak bárminemű összefüggése lenne a pajzsmirigyműködésével, inkább idegi alapon van, mint mondja is.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2010-04-18 14:54:18
| szorongás, stressz

Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A szívroham kevésbé ismert kockázati tényezői

A szívrohamért a legtöbben a zsíros ételeket és az ülő életmódot hibáztatják. Igaz, hogy az étrend, az életmód és az örökölt gének fontos szerepet játszanak, de van néhány olyan kockázati tényező is, amely kapcsolatba hozható a szívrohammal.


Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló.


Hogyan engedjük ki a gőzt?

Elvinni a gyerekeket az iskolába, megkeresni a férjed rövidnadrágját, beugrani a főnök megbeszélésére és AZONNAL beszélni egy barátoddal: ezt általában mind egyszerre kell csinálni.


Web Design & Development Prowebshop