Régóta fennálló hőemelkedés

Kérdés:  Januárban volt egy megfázásom hőemelkedéssel, egy hétig otthon voltam, antibiotikumot szedtem, aztán visszamentem dolgozni, egyszerűen nem mértem a lázam, aztán 3 hétig jól voltam, semmi tünetem. (Bár nem éreztem, hogy az antibiotikumtól lettem volna jobban.) Február elején kezdődtek a problémáim újra. Volt egy erősebb megfázásom, köhögtem nagyon, hőemelkedésem volt (max. 37,7 C).
Először a háziorvos Supraxot adott, de nem igazán javultam. Majd tüdőgyógyászhoz mentem (amiatt, hogy a hőemelkedés nem akart múlni), aki Klacidot írt, ezt szedtem két hétig, mivel erős hörghurutot állapított meg. Köhögésem és hörghurutom nagyon lassan elmúlt 5 hét alatt, a 6. héten picit megfáztam újra, de 4 nap alatt elmúlt, viszont a hőemelkedésem két hónapja nem múlik.
5 hétig voltam otthon betegállományban, azóta dolgozom. Rettenetesen aggódom, halálfélelmem van, több pánikrohamom volt már, nem tudok aludni csak nyugtatóval, hogy miért van a hőemelkedés? Reggel nem mindig van, ez változó, 36,8-37, délutánonként van legtöbbször, volt hogy felkúszott 37,5-ig majd este visszamegy. Ez történik két hónapja.
Ha nem mérném meg, akkor lehet nem is érezném, hogy van, csak az állandó mérésből jöttem rá. Fáradékonyabb vagyok és gyengébbnek érzem magam.
Voltam laborban, eredményeim jók, tüdőszűrőn és mellkas CT-n voltam, minden negatív. Pajzsmirigyultrahang rendben (jobb lebenyben egy 9 mm-es göb látszódik, de azt mondták attól nem lehet). Tavaly novemberben voltam: hasi UH negatív, EKG rendben, minden eredményem jó volt. Teljes depresszióba zuhantam már, hogy miért van a hőemelkedésem, állandóan méregetem, hogy vajon mennyi.
Mit tanácsolna, milyen vizsgálatra érdemes elmennem még? Menjek a lázambulanciára? Nem tudom hogyan tovább! 32 éves nő vagyok.
Hálásan köszönöm előre is válaszát!

| láz, hőemelkedés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Szerintem dobja ki a lázmérőt az ablakon. Valószínűleg egy elhúzódó vírusfertőzése zajlik, el fog múlni magától, ne "pánikoljon", és ne szedjen több antibiotikumot.

Kapcsolódó cikkek a Fertőzésekről általában, láz rovatban olvashatók.

2016-04-23 00:28:41
| láz, hőemelkedés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop