Rosszullét

Kérdés:  A panaszaim már 4 hete tartanak, az egész azzal kezdődött, hogy reggel ittam egy pohár kakaót, majd szívtam egy szál cigarettát, utána leültem, majd heves szívdobogás, gyengeség lett úrrá rajtam, kissé zsibbadt a tarkóm, majd hideg vízbes arcmosás után jobban lettem.
Ekkor úgy döntöttem, leteszem a cigarettát, mert biztosan attól lehet. Eltelt 2 hét, semmi tünet, majd hirtelen egy esti rosszullét, szapora szívverés, zsibbadás tarkón, mindkét karomon gyengeség, légszomj. Hívtam az ügyeletes orvost, azt mondta, pánikbetegség.
Másnapra sem múlt el teljesen a problémám, akkor már a hallásom is rosszabb lett, magas, mély hangokat erősebben hallom, illetve sípol is néha a fülem. Nehéznek érzem a tarkóm, orromban zsibbadás van, belül néha úgy érzem, mintha el lenne dugulva, de nem vagyok náthás, lábaimat gyengének érzem, étvágyam hol van, hol nincs, de ha van is, nem tudok rendesen nyelni, mert olyan, mintha nem kapnék levegőt nyelés közben. Ha meg lenyeltem, böfögnöm kell mindig, és amíg nem jön ki, addig fulladást érzek. Maga a büfögés is nehezen megy.
Az egész 1 hónapja tart már és semmi előrelépés. Háziorvosom elküldött EKG-ra és vérvételre, mindkettő negatív lett, illetve egyszer hívtam mentőt rosszullét miatt, ott is negatív lett az EKG és a vérvétel.
Mi lehet a gond? (23 éves férfi)

| szorongás, stressz, pánikbetegség
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Pánikbeteg, kezelését is ebben az irányban kell elkezdeni.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-04-24 00:03:39
| szorongás, stressz, pánikbetegség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop