Szívproblémák

Kérdés:  30 éves nő vagyok. A szívproblémáim kb. 10 hónapja kezdődtek, volt egy szívizomgyulladásom. Már akkor vették észre, amikor már túl voltam rajta, úgyhogy semmilyen gyógyszert nem kaptam. Át is vészeltem. Emellett heves szívdobbanásom volt. De ezek idővel megszűntek.
2 hónapja újra kezdődtek a problémák, szívremegés, verejtékezés, gyengeség, magas pulzus. Ez 5 alkalommal fordult elő 1 hónap alatt.
Voltam kardiológián, az EKG kimutatott bal pitvari rendellenességet. A orvosom szerint várjunk, hátha rendbe jön magától, hiszen fiatal vagyok. De viszont ezek a szívremegések elmúltak.
Most hirtelen felmegy a pulzus nyugalmi állapotban 160 köré, emellé nehézlégzés és mellkasi fájdalom van. A vérnyomásommal nincs probléma. Eléggé megnehezíti ez az életem, és úgy gondolom, hogy nem a leg természetesebb dolog, hogy így felmegy a pulzus. Aggódom, gyógyszereket nem kaptam.
Fiatal vagyok, 2 gyerek anyukája. Félek, hogy ezt kezelni kellene. De az orvosom várni akar, a koromra hivatkozva. Mi lehet a baj? Tudna nekem tanácsot adni?
Köszönöm szépen a válaszát!

| szívbetegség, tünetek, tünetek
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2017 ;22(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Azt az orvost, aki korára hivatkozva nem akarja kezelni, váltsa le másikra. Nem jó 160- as pulzussal élni úgy, hogy valóban volt szívbetegsége. Keressen másik kardiológust.

Kapcsolódó cikkek a Szív és érbetegségek rovatban olvashatók.

2017-05-02 08:05:22
| szívbetegség, tünetek
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop