Szorongás vagy valami komolyabb?

Kérdés:  Üdv! 17 éves lány vagyok. Már három napja nyomást érzek a fejemben, néha a fülemben és az arcomban is. Ez enyhe fejfájással is társul időnként. De elmúlik, ha nem gondolok rá. Ezen kívül ebben a 3 napban folyamatosan görcsben van a hasam, és néha a szívverésem is felgyorsul. Az orrom folyik, és be van dugulva. Nincs lázam és a látásom is jó. Rákerestem mi okozhatja vagy minek lehetnek a tünetei, de nem találtam semmi pontosat. Lehet, hogy ezek agydaganat vagy stroke előjelei? A választ előre is köszönöm.

| szorongás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2020 ;26(március)   InforMed

Válasz:  Minden valószínűség szerint egy felső légúti fertőzése zajlik, nem hinném, hogy más lenne. Nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni, pláne ebben a korban.

2020-03-19 18:37:20
| szorongás

Kérdések és válaszok egy pszichiáter szemszögéből világjárvány idején

Munkám révén, immár több évtizede beszélgetek az emberekkel, kérdezem őket, kérdeznek engem, ők válaszolnak, vagy tőlem várnak válaszokat. Ez nem történik másképp most, a koronavírus járvány idején sem.


Hogyan küzdjük le a COVID-19 hírek miatti szorongást?

Jelenleg képtelenség bármit tenni anélkül, hogy ne hallanánk a "koronavírus" szót. A közösségi média tele van a COVID-19 említésével; a híroldalak nem tudnak lépést tartani a folyamatos frissítésekkel.


A körömrágás kezelése

A körömrágás nem pusztán rossz szokás, hanem a stressz vagy a megszállott-kényszeres viselkedési rendellenesség egyik leggyakoribb tünete.


A pánikbetegség jól gyógyítható

Pánikrohamot minden tizedik ember átél élete során legalább egyszer, de a pánikbetegség a lakosság 2-4 százalékát érinti, nőknél gyakoribb. Nem mindig egyértelmű miért alakul ki, azonban jól gyógyítható.


A fehérköpeny-effektus

A szakembereken kívül kevesen tudják, hogy az orvosok a hozzájuk fordulók mintegy 20 százalékának vérnyomását akkor is magasnak találják, ha az illetőknek egyébként a rendelő küszöbén kívül semmi bajuk sincs a vérnyomásukkal.


Web Design & Development Prowebshop