Vérhányás

Kérdés:  Édesapám, aki most lett volna 72 éves, állítólag egy nagy adag vért hányt és elhunyt. Egy hónappal ezelőtt kiderült cukorbetegsége. Semmilyen kórházi kezelés nélkül be lett neki állítva a Humulin M3 inzulin és a Meforal emelkedő adagban.
Úgy tűnt, minden rendben. Egy hónap után egyre gyengébb lett fizikailag. Bekerült a kórházba, ahol a Meforal miatt csak sima agyi CT elvégzése volt lehetséges. Negatív volt. Mivel senki nem tudta mi baja, elhelyezték a neurológiai osztályon. Ahol a következő terápiát állították be: Coverex AS Komb., Covercard, Nebilet, ASA, Clexane inj. sc, Actrapid inj., Piracetamos infúzió.
Lehetséges, hogy ezek miatt a gyógyszerek miatt alakult ki vérzés? A felvételi Hgb-je 164-es volt, Htk: 0,48. A boncolás sem tudott konkrét választ adni a vérzés okára.
Válaszát előre is köszönöm!

| cukorbetegség, vérhányás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(márciusi)   InforMed

Válasz:  Valóban tökéletes volt a vérképe a kórházba menetelkor, és valóban kapott kétféle vérhígítót (Clexane, ASA protect), de ebből még nem lehet azt a következtetést levonni, hogy ez összefüggésbe hozható-e a vérhányással, de kizárni se lehet, mint ahogy ezt még a boncolás se tudta megállapítani.

Kapcsolódó cikkek a Hormonok, cukorbetegség, pajzsmirigy rovatban olvashatók.

2016-04-07 06:09:34
| cukorbetegség, vérhányás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop