Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 105 cikkekben szerepel:

1. Lehet májbetegség?
(2020-08-30)
Tisztelt Doktornő! A panaszaim a következők: egy ideje tompa fájdalmat érzek a jobb bordaív alatt (van, amikor szúró érzést is) é...

Tisztelt Doktor Úr! 1 hete ultrahangon kontrasztanyagos vizsgálattal máj adenomát állapítottak meg, ami 3,5 cm és kb. 4-5 ciszta is v...

Tisztelt Doktornő! 17 éves lány vagyok. Decemberben elküldtek vérvételre, amin a májenzim szintjeim magasak lettek. Mentem utána kon...

Tiszteletem kedves doktor úr! 24 éves nő vagyok, jelenleg Ausztriában élek. Néhány évvel ezelőtt (3-4) kemény drogfogyasztó volta...

Tisztelt Doktor Úr! a 20 éves fiú unokámnak már közel két éve nagyon magasak a májfunkciós értékei GOT:350, GPT:730, éa a gamma...

6. Májbeteg diéta
(2019-04-15)
A máj központi szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének fenntartásában. Cikkünkben a máj szerepéről és a májbeteg diéta al...

7. Májártalom
(2018-01-03)
12 évet dolgoztam takarítónőként. Volt, hogy ipari, volt, hogy háztartási vegyszereket használtam. Néha voltam vérvételen és a m...

Egyaránt egészségtelen, ha valaki túl kövér vagy túl sovány, de a hepatitis C-vel fertőzött májbetegeknek különösen ügyelniü...

Napi három csésze kávé kedvező hatással lehet a májbetegek állapotára - állapította meg egy ausztrál tanulmány.

10. Májbetegség
(2015-09-25)
32 éves nő vagyok. Pár éve egy vakbélműtétnél észrevettek a máj bal lebenyén egy 5 cm átmérőjű elváltozást.Most ez már 9 c...

Évek óta magas gamma GT eredménnyel küszködtem (140). Három éve volt egy vastagbéldaganatom, mely után kemoterápián vettem részt...

Ultrahangvizsgálaton ezt az eredményt kaptam: "Pancreas diffúzan finoman inhomogén, echogenitása kissé fokozott, nem látszik szélese...

33 éves férfi vagyok. Alkalmassági vizsgálathoz kértem vérvételt, ami aggaszt, hogy GOT (ASAT) értékem 41 a ref. tart. 3-40 GPT (AL...

A szerzők egy fiatal, egészséges egyén esetét ismertetik, akinél az izolált aszpartát-aminotranszferáz emelkedés diagnosztikai neh...

15. Magas GGT
(2014-05-12)
Októberben vérvételkor a GGT szint 398 U/L volt. A ref. tart: 7-50. A többi májfunkciós érték normál szinten belül volt.Magamtól ...

16. Hepatopathia
(2013-11-05)
Egy hónapja vastagbéltükrözésen voltam, és az orvos ráírta a papíromra, hogy "Hepatopathia gyanúja".Milyen vizsgálattal pontosít...

17. Májrák?
(2013-10-10)
A minap voltam egy rutin hasiultrahang-vizsgálaton. Ott azt állapították meg, hogy a májam bal lebenyében egy 3x40 mm-es echoszegény ...

Májsejteket fertőzhet meg az új denevérvírus, a hepatitisz B védőoltása pedig hatástalan ellene - jelentették be a vírust felfede...

19. Viszketés
(2013-07-29)
Májfunkciós értekeim magasabbak a normálisnál, test szerte viszketek, Solu Medrol inj.-t kaptam az allergológián. Bőrgyógyászaton ...

20. Emelkedett értékek
(2012-12-10)
Édesanyám véreredményéről szeretnék kérdezni - elfogadjam azt a választ, hogy azért magasak a májfunkciói, mert epére volt műt...

A vizsgálat a narancssárga színű, bilirubin nevű festékanyag vérszintjét méri. Ez az anyag a vörösvérsejtek természetes leboml...

Édesanyám 65 éves: szív- és cukorbetegsége miatt több éve gyógyszeres kezelésben/ellenőrzésben részesül. Az utóbbi 5-6 hónap...

Az egészségügyi államtitkárság már dolgozik azon, hogy bekerüljön a támogatásba a májbetegek új, hatékony terápiája - közö...

Egy zsírérzékelőként is működő fehérje hibája okozhat elhízást és májbetegségeket - idézte brit, francia és japán kutatók...

25. Méregtelenítés
(2012-02-15)
Hogyan kell méregteleníteni a májat, főleg akinek májnagyobbodása van?

26. Májproblémák
(2012-02-06)
Lassan 3 eve szenvedek kronikus majbetegsegben a laboreredmenyek mikor nagyok, mikor normalisak. Az orvos azt ajanlotta, fekudjek be a korha...

Cikkünk első felében a máj szerepéről és a májbeteg diéta alapjairól írtunk, most a heveny és idült májgyulladás részletes ...

Forradalmi eljárással - májsejteknek az altestébe való befecskendezésével - gyógyítottak meg egy súlyos májbeteg csecsemőt b...

Mostanában elég sűrűn fáj a hasam - köldök felett. Olyan, mintha tele lenne a gyomrom, de közbe meg nincs tele. Volt olyan, hogy min...

30. Májbetegség
(2011-10-26)
27 éves nő vagyok, véleményét szeretném kérni a laboreredményemről:- GOT 128,- GTP 119,- Gamma-GT 79,- Vérsejtsüllyedés 12,- Feh...

1,5 éve estem át májtranszplantáción. Semmi panaszom nincs, az eredményeim jók. Nyár elején visszatért a C vírus, amit rögtön e...

Édesanyám 53 éves, ezen a héten volt gasztroenterológusnál, magánrendelésen. A doktortól kapott otthon elvégezhető, és kiérték...

33 éves nő vagyok, normális, egészséges életet élek, nem eszem zsíros, fűszeres ételeket, nem dohányzom és egy évben maximum 3-...

- A diabéteszes emberek hetven százalékkal nagyobb kockázattal halnak meg májbetegségben - idézte brit kutatók megállapítását a ...

Gyomor és májtáji fájdalom miatt gasztroscopia és laborvizsgálat történt, reflux betegséget diagnosztizáltak.Laborvizsgálat:- GGT...

Egy pár szóban leírom betegségemről, amit tudok, de előre elnézését kérem, ha esetleg valamit nem tudok magyarra fordítani (Erdé...

21 éves lány vagyok. Laboratóriumi vizsgált során kiderült, hogy emelkedett a májfunkcióm. A következő adatok szerepeltek a lelete...

4 éve krónikus májbeteg vagyok. Mennyire hasznos - érdemes végbevinni - a tibeti gomba-kúrát?

A távol-keleti fűszerkeverék, a curry egyik alapvető alkotóelemét, a kurkumát évek óta vizsgálják, föltételezett gyógyhatásá...

A krónikus aktív hepatitiszben, és különösen a cirrózisban (kötőszövetes májelváltozásban)s szenvedő nők gyakran nehezen esne...

32 éves férfi vagyok. Bal bordaív alatti fájdalom miatt írok Önnek. Ez nem is igazából fájdalom, inkább égő érzés. Sajnos elé...

Az egy főre jutó alkoholfogyasztásban sajnos évek óta őrizzük előkelő helyünket az országok közötti "versenyben".

Mit gondol, mi okozhatja a következő problémát a vérképemben?2010. 07. 27. sgot: 124, sgpt: 95, ggt: 952010. 09. 23. sgot: 84, sgpt: 1...

44. Májbetegség?
(2010-09-17)
4 éve műtöttek emlődaganatra. 25 sugárkezelést kaptam a jobb mellemre. Arimidex gyógyszert szedek rá.A mostani UH diffus heparlaesio...

Első alkalommal hoztak létre laboratóriumban májsejteket brit kutatók emberi bőrmintából származó sejtek újraprogramozásával - ...

2009 júliusában nőgyógyászati műtétem volt. Mind a két petefészkemet eltávolították, mert 1-1 cisztát találtak mindkét oldalo...

Mellrák kapcsán végzett hasi CT-vizsgálat mellékes eredménye: hepatomegália = májnagyobbodás, "diffúz májparenchyma laesio, a má...

Voltam cholescintigráfián a májammal, a máj jobb lebenyében, a 7-segmentum területén, aktivitás fokozódás figyelhető meg, amely h...

49. Májenzim értékek
(2010-07-22)
27 éves férfi vagyok. Két héttel ezelőtt voltam vérvételen, az eredményen ez volt:- GOT 34-40- GPT 56-40- GGT 116-45Kell aggódnom a...

50. Májenzim értékek
(2010-07-22)
27 éves férfi vagyok. Két héttel ezelőtt voltam vérvételen, az eredményen ez volt:- GOT 34-40- GPT 56-40- GGT 116-45Kell aggódnom a...

Voltam cholescintigráfián a májammal, a máj jobb lebenyében, a 7-segmentum területén, aktivitás fokozódás figyelhető meg, amely h...

52. Májbetegség
(2010-07-02)
Szeretném megkérdezni, mi az oka a nagyon magas GGT eredménynek, ami ötszöröse a megengedettnek? Alkoholt egyáltalán nem fogyaszt é...

Ultrahangon voltam, azt állapították meg, hogy az epém fala meg van vastagodva, a májam, pedig meg van nagyobbodva. 29 éves férfi vag...

54. Magas AFP
(2010-06-03)
Kérem, magyarázza el számomra, mit jelent a 144-es AFP értékem? Mettől meddig normális, mikor utal rákos sejtre? 2002-ben derült ...

55. Májbetegség
(2010-05-11)
Édesanyám nevében írok, ő 55 éves. A laboreredményében mindig magas a GGT a koleszterin. A GGT-je négy-ötszöröse a megengedettne...

Három hete magas lázzal járó torokgyulladásom volt, melyre erős antibiotikumot és Calcimusc injekciót kaptam (teában fogyasztva). E...

31 éves férfi vagyok, az SGPT értékem 10 éve kissé magasabb (pl. az 55 norm. felső értéket 58-62-ig haladta meg. Ibrányi főorvosn...

58. Lelet értékelése
(2010-03-29)
A következő leletet kaptam:- HBsAg: pozitív- anti HBc: pozitív- HBsAg conf: pozitív- HBeAg: negatívA májfunkcióim jók, az ultrahang...

A kedvelt fűszerkeverék, a curry egyik alkotója, a kurkuma késlelteti a májkárosodást, illetve a májzsugort - közölték osztrák...

Egyaránt egészségtelen, ha valaki túl kövér vagy túl sovány, ám a hepatitis C-vel fertőzött májbetegeknek különösen ügyelni...

39 éves férfi vagyok. A májenzim értékeim 3 éve magasabbak a normalisnál. 2007-ben a GGT, GOT és GPT értékek a százas tartományb...

32 éves édesanya vagyok, egyetemen tanulok két kisgyerek mellett. Egy vizsgálat során kiderült, hogy a májam másfél ujjal nagyobb a...

63. Májbetegség?
(2010-02-01)
52 éves nő vagyok, egyáltalán nem fogyasztok alkoholt. A laboreredményeim GOT 110 (2-37 referencia tartomány), GPT 286 (2-37 referenci...

64. Sárgás szemek
(2009-12-07)
Páromnak időnként besárgul a szemgolyója, bizonyos testrészei (pl. a kézfej, vagy lábfej, boka) elkezd viszketni, majd feldagad. Val...

Ez év februárban epeműtétem volt, májgyulladás és hasnyálmirigy gyulladással kísérve. Azóta a GGT és alkalikus foszfatáz ért...

Férjem - számomra kétségbe ejtő - laborértékei miatt írok Önnek. Évek óta jelentősen emelkedett májfunkciós eredményei aggasz...

65 éves apósomnak alkoholos májzsugorodása van. Sajnos már gyógyszeresen nem lehet kezelni. Az orvosi diagnózis "ascites, portalis hy...

7-8 hónapja a jobb oldalam nagyon fáj időközönként. Tehát fáj egy hétig, és nem fáj két napig, utána kezdi elölről. Voltam la...

69. Májenzim eltérés
(2009-08-26)
27 éves nő vagyok. 3 évvel ezelőtt hepatitis C-t diagnosztizáltak nálam. Egy évig kezeltek interferonnal és Pegasissal. Háromszori ...

70. Diffúz májártalom
(2009-07-08)
Gyermekem 23 éves, a mai UH-vizsgálaton megállapították, hogy mája nagyobb, echogenitasa fokozott.Vélemény: diffúz májártalom.Sze...

Mai napon voltam hasi UH-on ahol a papíromra a következőket írták: "A hepar átlagos nagyságú, reflexiója fokozott, körülírt góc...

72. Magas májfunkció
(2009-06-12)
A közelmúltban tünetmentes magas lázam volt 38,7-39,7. A laborleleteim szerint (gamma gt: 228, vérs. 80, vas 6,9, crp 86), valami nincs...

73. Vérkép
(2009-06-12)
GPT 66 u/l és GGT 70 u/l. Lehetség, hogy a hétvégi bulizás eredménye (mert szombaton volt buli, és kedden vettek vért)?

Édesanyám 60 éves, 2-3 hete panaszkodik, hogy erős jobb oldali fájdalmat, szúrást érez a bordák alatt. Nagy nehezen rábeszéltem e...

Testvérem májenzim-értékei, koleszterinszintje évek óta nagyon magas. Zsírmája és metabolikus szindróma betegsége van (magas vér...

76. GPT szint
(2009-05-07)
Élettársam vegyszerekkel dolgozik immáron 8 éve, és mindeddig nem volt baj a GPT szintjével. Már mindenfajta gyógyszert kipróbáltu...

77. Magas GGT érték
(2009-03-30)
Édesapám laboreredményében a GGT érték 700, ami nagyon magasnak tűnik. Sokat dolgozik vegyszerekkel, lakkokkal, festékekkel, alkohol...

78. GGT érték
(2009-03-27)
GGT értékem 78 u/1, ez nagyon rossz érték?

79. GPT érték magas
(2009-03-18)
Férjem laborleletei közül az alábbiak nem jók:- haematokrit 49,5- mchc 27,9- gpt 78- koleszterin 5,5- ldl 3,87- leukocyta ++- vizelet ...

Már egy pár hónapja van olyan gondom, hogy a mellkasomból szúró fájdalmat érzek a hátamba, és ilyenkor még levegőt is nehezen ka...

Mitől van májnagyobbodásom? Nem ittam, és nem iszom alkoholt; nem volt sem vírusos, sem bakteriális fertőzésem. Megvizsgálták. Nem...

82. Májenzimek
(2009-02-09)
32 éves férfi vagyok, 181 cm, 88 kg. Műtét előtti laborvizsgálatom eredményében a normálistól némiképp eltérő adatokat talált...

Érdeklődnék, hogy mi válthatta ki a következő laborérték-eltéréseket?GPT-GOT 37MPV 11,4Süllyedés 16,5Haemoglobin 118MCHC 303A ma...

84. Májbeteg diéta
(2009-02-05)
Édesanyámnak enyhe májnagyobbodást állapított meg a hasi ultrahang, viszont a gyomortükrözésen nyelőcsőfekélyt állapítottak me...

Rutin vérvizsgálat után az alábbi ijesztő eredmény: vérsüllyedés 44, GOT 31, GPT 74, GGT 172. Ultrahangvizsgálat: negatív. CT-viz...

2007-ben kezdődött a bajom, szédültem, hányingerem volt, és erősen izzadtam. A háziorvos elküldött a laborba, ahol minden eredmén...

23 éves fiatalember vagyok. Egy rutinellenőrzés során kiderült, hogy a GGT: 550, GOT: 280-es a GPT: 228 körül mozog. Azért írom, ho...

A májbetegségek - köztük a vírushepatitisek - diagnosztikájában évtizedek óta használják a szérumaminotranszferáz- (=transzamin...

A rendszeresen fogyasztott alkohol mennyisége a beteg elmondása alapján rögzíthető adat. Sok esetben azonban a betegek az alkoholfogya...

Ha valaki naponta több mint két csésze kávét vagy teát iszik, azzal csökkentheti a krónikus májbetegség kockázatát. Különösen...

Számos közlemény foglalkozik az élő sejtekben zajló oxidatív stressz sejtfunkciókban betöltött szerepével, pl. az apoptosis és n...

A jobb bordaív alatt elhelyezkedő máj az egyik legérdekesebb szervünk. Vérellátását is két irányból, a portalis vénából (ez a...

Bevezetés: Az alkohol okozta emésztőrendszeri betegségek gyakoriak és jelentősek, a beteg idő előtti halálát okozhatják. Alkoholo...

München. A máriatövis-kivonat bevált a májbetegségek prevenciójára, a krónikus, gyulladásos májbetegségek, májcirrózis és tox...

Asszmanns Hausen am Rhein. Az esszenciális foszfolipidek lehetőséget jelentenek az alkohol okozta májbetegségek terápiájában? Előze...

Egy nagy terjedelmű, az USA-ból származó klinikai vizsgálat eredményei várhatók a következő évben az esszenciális foszfolipidek ...

A krónikus aktív hepatitiszben, és különösen a cirrózisban (kötőszövetes májelváltozásban)s szenvedő nők gyakran nehezen...

A genetikai tényezők meghatározó szerepet játszanak számos májbetegség patogenezisében. A szerzők a legújabb ismeretek tükrében...

Az ún. hepatopulmonalis szindróma a végstádiumú májbetegségben szenvedők kb. 10-17%-ában tapasztalható. Jellemzői a hypoxia és a...

A szerzők felnőtt Kawasaki-szindrómás betegük esetét ismertetik, akit icterus, hepatomegalia és kóros transzaminázértékek miatt m...

A kreatin feltételezések szerint lassítja az izomszövet pusztulását.

A máj központi szerepet játszik az alvadás prokoaguláns és természetes antikoaguláns enzimjeinek, fehérjéinek szintézisében és ...

A szerzők a hepatitis B-, Cés D-vírus-fertőzés gyakoriságát, valamint a májbetegség prevalenciáját vizsgálták drogfogyasztókon...

Az alkoholizmus és az alkoholos májbetegség genetikai háttere évtizedek óta intenzív kutatások tárgya. A közlemény e rendkívül ...

Az endoscop segítségével való varix leszorítás új módszer a nyelőcsővarixok kezelésére, melyet azzal a céllal fejlesztettek ki,...

hírdetés

Web Design & Development Prowebshop