Szürkehályog

Kérdés: 30 éves vagyok. A jobb szememen szürkehályogot diagnosztizáltak születésemkor. Megműtöttek, de nem sikerült. Másik orvos szerint, nincs kifejlődve a szemem. A bal szememen is szürkehályog van, szemüveget hordtam, de fájt a fejem (1,5 dioptriás). Távolra nem nagyon látok. Az orvos szerint, nem érdemes szemüveget hordanom mivel a szememben a hályog változik. Műtétet nem javasolt mivel még fiatal vagyok ehhez. Jó lenne szemüveg, mivel a munkahelyemen számítógépekkel dolgozom, és nagyon fárasztják a szemeimet, és nagyon fájnak, és gyorsan romlik a még viszonylag jó szemem.
Mit tehetnék? Kérem, adjon tanácsot!

szürkehályog | Az Orvos válaszol - Dr. Dura Eszter, Ph.D. 2009 ;14(januári)   InforMed | Dura, E.
Valószínűleg a szürkehályog még korai stádiumban van, emiatt nem javasoltak sem műtétet, sem szemüveget. A számítógép nem káros, de valóban okozhat fáradtságot, vagy száraz szemmel járó fájdalmat, ez a szürkehályoggal nem függ szorosan össze.
Mivel egy látó szeme van, javasolt, hogy a később szükségessé váló műtétet nagy tapasztalattal rendelkező operatőr végezze. Nyugodtan keressen fel több jó hírű szemész orvost panaszaival.

Kapcsolódó cikkek a Szürkehályog (katarakta) rovatban olvashatók.

2009-02-03 23:36:42
| szürkehályog
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop