Táplálék-kiegészítők

Kérdés:  Külföldön élek a párommal, a fő problémánk, hogy az itteni ételekben sajnos semmi tápérték nincs (sem vitamin, sem energia). Sajnos már észrevettük magunkon, hogy sokkal fáradékonyabbak és soványabbak lettünk. Mit tanácsolna? Gondoltunk már a táplálék-kiegészítő turmixokra, de nem tudjuk, igazából melyik lenne a legjobb.
Válaszát előre is köszönjük!

| táplálékkiegészítők
| Perjés, Y.; Az Orvos válaszol - Perjés Yvette 2009 ;14(júliusi)   InforMed

Első tanácsom az, hogy sportoljanak rendszeresen! A mozgás miatt nagyobb lesz a szervezet energiaigénye, és egyből könnyebb napi többször étkezni. A sport nagyszerű stresszoldó is, ezért az ilyen jellegű probléma mérséklésében is segítséget nyújthat.
Ezt követően érdemes fokozottan figyelni a táplálékbevitelre, a leghízlalóbb élelmiszerek a következők: lisztet tartalmazó ételek, kenyér és péksütemények, a sült és főtt tésztaféleségek, az olajos magok, olaj, dió, mandula, aszalt gyümölcsök, szilva, szőlő, banán, mák, cukorból készült édességek, csokoládé, tejszín, tejföl, vaj, zsíros sajt és zsíros felvágottak, füstölt kolbász, tepertő, zsíros marha- és sertéshős, bőrös kacsa- és libahús, kövér sonka, de a sor vég nélkül folytatható.
Remélhetőleg található ott is gabonaféle, gyümölcs, zöldség, hús és halfélék és sikerül összeállítani egy egészséges és tápláló diétás programot. Ehhez rengeteg tanács és recept található az interneten.

Kapcsolódó cikkek a Vitaminok, ásványi anyagok rovatban olvashatók.

2009-07-25 11:52:29
| táplálékkiegészítők
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop