Terhesség - Méhszáj kinyílásának jele

Kérdés:  Ha középidős terhességben kinyílik a méhszáj, annak vannak figyelmeztető jelei? Eddig mindig rendben volt (20. hét), de engem aggaszt egy bizonyos fajta fájdalom. Tudom, hogy az enyhe, nem rendszeres görcsölés-húzódás természetes a növekedés miatt, ilyen van is rendszeresen. De van egyfajta fájdalmam, amit nem a méh-petefészek környékén érzek, mint a szokásos fájdalmakat, hanem egész mélyen, mintha a hüvely közepe tája húzódna görcsösen össze időnként (nem szabályosan), ez megijeszt. (Bár korábban is volt már ilyen, és utána is 3000-es volt a méhszáj, de most egy ideje nem éreztem).
Továbbá tegnap találtam a tisztasági betéten egy opálos, halványsárgás (egyáltalán nem véres) váladékot, ami a szokásos váladéknál sűrűbb, kocsonyaszerű volt (fogalmam sincs, hogy néz ki a nyákcsap, csak olvastam róla, de persze megijedtem, hogy talán az). Újabb vizsgálat még nem aktuális, nem akarom túl sokat zargatni az orvosomat, de amit leírtam, utalhat a méhszáj nyílására? Mert akkor persze elmegyek hamarabb. (De olyan hipochonder vagyok, hogy attól naponta járhatnék a nyakára, s ettől meg szeretném kímélni.)
Allergia miatti gyakori tüsszögés, ami az átmeneti inkontinenciám miatt gyakran némi vizeletcsepegéssel is jár, árthat a babának?
Nagyon köszönöm, ha válaszol, üdvözlöm!

| terhesség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(márciusi)   InforMed

Egyszerű a válasz: menjen el orvosához vizsgálatra és megtudja. Erre gondolati alapon nem lehet válaszolni.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség rovatban olvashatók.

2009-04-07 15:42:11
| terhesség
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop