Munka és szex

Kérdés:  A páromnak lassan 2 hónapja van merevedési zavara. Nemzetközi árufuvarozó, kéthetenként van itthon. Kapcsolatunk elején nem volt probléma 1,5 éve vagyunk együtt. Gyakran kerül stresszhelyheztbe a munkája miatt.
Állhat az a probléma hátterében? Szeretem őt, hogy tudnék rajta segíteni? Nincs olyan helyzetben, hogy munkahelyet váltson.

| vibrációs ártalom, gerincpanaszok, vizeletproblémák, szexuális zavar, orvosi javallatok, stressz, merevedési zavar
| Tóth, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Igen, valószínűleg jól sejted a probléma okát. Tudsz neki segíteni azzal, ha te sokkal aktívabb vagy a szexben, ha hagyod őt pihenni, de utána nem hagyod szex nélkül. Az étkezésben és a vitaminokból is kapjon erősebb dózisokat.
Árufuvarozóként sokat ül, keveset mozog? Akkor hordozható edzőeszközökkel kell a parkolókban és a pihenőidőkben edzenie magát. Előbb-utóbb szüksége lesz egy kivizsgálásra. Belgyógyásznál kezdje el, aki majd továbbküldi másokhoz is. Érdemes megvizsgáltatni az erek állapotát is a vibrációs ártalom lehetősége miatt (ultrahang, thermovízió...) Gerincpanaszai is okozhatnak szexuális zavart, ezért egy gerincspecialista is láthatná és kezelhetné. Ha vizeletproblémái is vannak, ki ne hagyja az urológust. A vizsgálatokat fél éven belül le kellene futtatni, apránként.
A munkahelyváltást meg kell gondolni, nem kell értelmetlenül váltani, inkább megalapozottan dönteni és ebbe az orvosi javallatok is bele fognak szólni valószínűleg.
Máskor kérlek, írd meg az életkorát is.
Jelezz vissza, hogy mit sikerült elérnetek.

Kapcsolódó cikkek az Impotencia, férfi meddőség, férfi klimax rovatban olvashatók.

2009-09-23 14:07:25
| vibrációs ártalom, gerincpanaszok, vizeletproblémák, szexuális zavar, orvosi javallatok, stressz, merevedési zavar
hirdetés