Össze-vissza védekezés

Kérdés:  Nekem augusztusba megvolt, utána bevettem a gyógyszert, amikor elmúlt, és voltam a párommal, de azt mondják, hogy a gyógyszert egy nap alatt nem szokja meg a szervezet. Abbahagytam és utána megjött még egyszer. Voltam a párommal úgy, hogy nem is védekeztünk. Lehetek terhes? Azóta csak a gyomrom fáj!

| védekezés, fogamzásgátlás, fogamzásgátló, terhes, spermaölő, menzesz, gyomorfájdalom, spermaölÅ‘
| Tóth, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2009 ;14(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Butaságokat csináltál, amivel nem tettél jót magadnak és a nem kívánt terhesség kockázata is nagy volt. A hormonális tabletták, melyeket fogamzásgátlásra használnak, nem gyógyszerek, és nem a szervezet hozzászoktatásával fejti ki a hatását. A fogamzásgátláshoz egy hónapig kell szedni, hogy megfelelő szintet érjen el a szervezetben és átvegye az irányítást. Mivel e szerek nem veszélytelenek, ezért az össze-vissza szedegetés árt neked.
Tehát az első hónapban naponta ugyanakkor be kell venned egy tablettát és ebben a hónapban még gumival, vagy spermaölő krémmel is védekezned kell a tabletta mellett. Az ezt követő menzesz után már elegendő a tablettaszedés a védekezéshez. Nőgyógyászoddal beszéld meg ezt, és figyelmesen olvasd el a tabletta tájékoztatóját is.
Olyat ne csinálj kérlek, hogy nem védekezel sehogy! Gyomorfájdalmad miatt keresd fel a háziorvosodat.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-09-23 22:09:05
| védekezés, fogamzásgátlás, fogamzásgátló, terhes, spermaölő, menzesz, gyomorfájdalom
hirdetés