Ellehetetlenült szex

Kérdés:  A barátommal már 1,5 éve igen jó kapcsolatban élünk együtt, mindig is nagyon jó és kielégítő volt mindkettőnk számára a szex. Mostanában mindketten elég stresszesek vagyunk, főleg ő, nehezen tudja összeegyeztetni az egyetemet és a munkát. Ráadásul egy időre szét kellett költöznünk (mindketten a magunk családjához), mert a közös lakásunkat felújítják.
3 hete nem lakunk együtt, minden másnap meglátogatom. Ma töredelmesen bevallotta, hogy 2 hete semmilyen formában nem képes átélni az orgazmust. Sem szex, sem önkielégítés közben, pedig be kell valljam, kifejezetten olyan fiúnak ismerem eddigi barátaimhoz viszonyítva, mint akinek nagy a szexuális étvágya.
Szeretnék neki segíteni. Mi lehet a probléma, hogyan lehetne orvosolni?
Köszönöm előre is válaszát!

| stressz, orgazmushiány, vágyhiány, kimerültség
| Tóth, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Ha ki tudjátok várni, hogy újra együtt lehessetek, és kevesebb stresszt kelljen elviselni, akkor utána gyorsan érdemes intenzív szexuális élethez fognotok. Nem baj, ha eleinte nem olyan, és a kedvet is külön meg kell hozzá csinálni. Az a legjobb, ha a kedvet nem közvetlenül a szex elején kell előbogarászni, hanem legalább aznap mindketten gondoltok-készültök rá és valami apró meglepetést okozó tárggyal vagy cselekménnyel is készültök.
Nyilván esetedben te fogod meglepni, mert a meglepetéskészítés nem lehet feladat, nem adható ki, mert az már nem olyan. Legyél te a kezdeményezőbb és aktívabb. Adj sok orális és kézi kényeztetést az egész testére. Építsd fel benne az erősebb erotikát, izgasd fel, és csak akkor hagyd abba, ha izgatottságában átveszi tőled az irányítást. Akkor viszont azonnal. Ha csak ímmel-ámmal kezdeményezget, akkor előzd le, mászd meg és mozogj sokat. Ne húzd az időt, ha látod, hogy fárad, vidd el!
Napi 1x, ne hagyj ki egyetlen alkalmat sem, sőt teremtsd meg mindenképpen. És ne csépeld el a lakást. Ha már végigűzted az összes új helyiségen, akkor keress otthonodon kívüli helyeket és randizz vele bárhol. Persze utóbbi tippjeimet elkezdheted korábban is, és neked is lehetnek ötleteid.
Gondolkodj el, hogy hasonló esetben mit kívánnál, mit vennél nagyon szívesen a párodtól. Légy maximalista!

Kapcsolódó cikkek a Partnerkapcsolat, szex és a Szexuális működés zavarairovatokban olvashatók.

2009-10-25 11:42:32
| stressz, orgazmushiány, vágyhiány, kimerültség
hirdetés