Szex és teszt

Kérdés:  Vázolnék egy helyzetet, kérem, írja le róla a véleményét.
Volt már 2 kapcsolatom, a barátnőmnek még nem. Ő emiatt azt szeretné, hogy végeztessek különféle teszteket (AIDS). Pontosan ezt írta: "Volt 2 barátnőd, aki szerinted nagyon rendesek voltak. Én már nem vagyok olyan optimista. Most végezni kellene AIDS tesztet, urológushoz kellene menned stb., mert szerinted nem, szerintem az orvos mondja el az egészről a véleményét"
Ő 28 éves, én 35. Az is hozzátartozik, hogy az előző kapcsolatomban a barátnőmnek csak a férjével volt kapcsolata előttem 10 évig.
Kérem, írja le véleményét a dologról.
Válaszát előre is köszönnöm!

| nemi betegségek, kivizsgálás
| Tóth, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  Barátnődnek igaza van, de eltúlozza. Ráadásul nincsen tudomása sok más fontos tesztelendő kórokozóról, ami viszont benne is megbújhat, annak ellenére is, ha még szűz.
Menjetek együtt egy HPV centrumba, ahol az orvos segít nektek eldönteni, hogy milyen vizsgálatok elvégzése a helyes és érdemleges.
Mikor várjatok ezzel: antibiotikus kúra után legalább 2 hétig, ugyanennyi ideig ne legyen barátnődnek hüvelyöblítés, uszoda vagy pancsizás, csak zuhanyzás. Ha egészségeseknek tűntök és korábban is panaszmentesek voltatok, akkor nem feltétlenül szükséges kivárni ezeket a vizsgálatokat sem, mert kicsi az esélye, hogy szörnyűséget találnak.
A nők hüvelye sem steril, ne lepődjön meg leendő kedvesed, ha találnak egy kis biogombát  benne. Egy normális, hipochondriától mentes életben egyik szakember sem várja el, hogy vizsgálat nélkül ne történjen szex. Azt szokták ajánlani, hogy megismerés után, ne egyetlen éjszakából ítéld meg, hogy kivel mész el a végsőkig.
A bizonyos mélységű vizsgálat viszont ajánlott és évente ajánlott egyes kontrollok elvégzése is. Ezt is elmondja majd a vizsgálatot végző szakember, ha kérdezitek, már az eredmények ismeretében. A vizsgálatig azonban érdemes óvszert használnotok.

Kapcsolódó cikkek a Nemi úton terjedő betegségek (HPV, Chlamydia, herpes, szifilisz, kankó, stb.) rovatban olvashatók.

2009-10-25 11:42:35
| nemi betegségek, kivizsgálás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop