Mononukleózis utáni szex

Kérdés:  A barátommal 3 hónapja vagyunk együtt. Szeretnénk lefeküdni, szeretném megkérdezni, hogy első közösülés előtt kötelező szedni fogamzásgátlót, ha természetesen használunk óvszert. Mert ugyebár ahhoz nőgyógyászhoz kéne mennem, melyről anyukám is rögtön tudna. Azt pedig még nem szeretném.
Miután nekem 2 hete mononukleózisom volt, 2 hét múlva lefeküdhetek a párommal?
Előre is köszönet!

| mononukleózis, fertőzés, óvszer, csók, szülők, szülÅ‘k
| Tóth, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2009 ;14(októberi)   InforMed

Válasz:  A betegségből sokan spontán is meggyógyulnak és vannak tünetmentes fertőzöttek is. A nyálban is megjelenik a vírus, tehát ha csókolóztatok, akkor már mindegy.  Nem kell félnetek.
A fertőzöttek a gyógyulás után is maradhatnak hordozók és a nyálukban még jóval később, újra és újra megjelenhet. Ilyenkor könnyen átadják a vírust. Nagyon gyakori vírusról van szó. Mivel már ismered, hogy a betegség mivel jár, így tudsz segíteni barátodnak, ha elkapta volna. Sok esetben nehezebb a felismerés, mert a fertőzött nem tud róla, hogy a környezetében van-e olyan, akitől elkaphatta.
Az óvszer elegendő lesz és annál is maradhattok, ha megfelel nektek. A tablettaszedés sem fenékig tejfel. Azért persze jobb lenne, ha valamilyen cinkosabb-haveribb szülőt is bevonnátok minél hamarabb, mert a jó tanács olykor nagyon fontos, sok kellemetlenséget megelőzhet. Ők meg éppen azért küzdenek, hogy a tapasztalataikat felhasználhassák az érdeketekben.
Jó lenne tudni, hogy hány évesek vagytok, mert akkor pontosabban tudnám, hogy mivel segíthetek nektek a legtöbbet.
Kérdezzetek, szívesen segítek.

Kapcsolódó cikk: Mononukleózis infekcióza rovatban olvashatók.

2009-10-25 11:42:35
| mononukleózis, fertőzés, óvszer, csók, szülők
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop