Orális szex és az AIDS

Kérdés:  Orális szexszel is terjed az AIDS?

| orális szex, AIDS, HIV
| Tóth, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  Igen, képes rá. A nyálban a vírus kimutatható.
Mivel általában aktus is követi előbb- vagy utóbb a csókokat, így nem látunk már csak orális eseteket, ezért tudomásom szerint nincsen statisztika az orális terjedésről.

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2010-08-02 16:21:39
| orális szex, AIDS, HIV

HIV/AIDS, minden, amit tudnia kell

Az AIDS ún. mozaikszó, amely e fertőző betegség angol szavainak kezdőbetűiből tevődött össze.


Lehetetlen védőoltást kifejleszteni a HIV ellen

Hiába azonosították a HIV újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van.


Kényes kérdések

A szerelem és a szex terén igen sok kényes kérdés merül fel. Sokan nem is tudják, hova fordulhatnának kíváncsiságukkal válaszért. Az ő kedvükért adunk most választ pár igen gyakori, bizonytalanságot okozó dilemmára.


HIV-vakcina: előrelépés

Új hatékonyabb HIV elleni oltóanyagot teszteltek sikerrel a Harvard Medical School kutatói. A vírus több törzse ellen kifejlesztett szer 393 emberben sikerrel váltotta ki az immunrendszer reakcióját - olvasható a The Lancet orvosi hetilapban közölt tanulmányban.


HIV fertőzés sikeres kezelése immunterápiával

Francia orvosok először találtak bizonyítékot arra, hogy egy általában tüdő-, vese- és bőrrák immunterápiás kezelésére használt gyógyszer képes lehet megsemmisíteni HIV-fertőzött sejteket egy vírushordozónál. A párizsi Pitie-Salpetriere Kórház kutatói az Annals of Oncology című orvosi folyóiratban ismertették az esetet.


Web Design & Development Prowebshop