Csikló túlérzékenysége

Kérdés:  Kedves Doktornő, amiért aggódom, azt képtelen vagyok egy férfinőgyógyásztól megkérdezni. Néhány éve túl érzékennyé vált a klitoriszom és egyben a húgycsövem. Szűk nadrágot egyáltalán nem tudok hordani, vannak napok, mikor a fehérnemű érintése is zavar. Hol fájdalmat érzek, minta egy seb lenne a nemi szervemben, hol pedig (például a busz rezonálása, vagy nőgyógyászati vizsgálat, telt hólyag esetében) rövid nyilallást, kisülésféle furcsa érzést, mintha orgazmusom lenne, de ez nem kellemes, inkább kellemetlen, és kínos, főleg, mert nem értem az okát.
Normális, vagy valamilyen betegség jele? Lehet, hogy butaság, de szégyellem ezt szemtől szembe megkérdezni egy orvostól.
Előre is köszönöm a figyelmét, tanácsát!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, csiklófájdalom
| Tóth, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2011 ;16(augusztusi)   InforMed

Válasz:  A nőgyógyászok erre a kérdésre nem tudnak válaszolni. Az ilyen csiklófájdalom és túlérzékenység oka lehet a csikló kiszáradása, kidörzsölődése, a zsírtermelés átmeneti megszűnése, apró repedések, idegrendszeri izgalom és reflexes keringéscsökkenés.
A melegítés általában enyhíti a fájdalmakat. Először próbáld meg minden fürdés után a fehér vazelines bekenést a teljes vaginádon. Éjszakára vastagabban is lehet, nappalra vékonyan kend be, akár többször is napközben.
Hordj puha betétes bugyit, ami rásimul a csiklódra, és nem mozdul el.
Ha ez sem sikerül, akkor selyem ragtapasszal (hamar száradó) húzd össze a nagyajkakat a csiklód felett, hogy az védje a csiklót. Előtte teljesen borotváld le magadat, és ezt később is tartsd így, mert a szőrök is irritálhatnak, kidörzsölhetnek. Ezt a tapaszt naponta cseréld, a pisilésben nem zavar, de minden alkalommal bidét használj, vagy legalább popsitörlőkendőt. Néhány hét alatt rendbe kell jönnöd, de inkább napok alatt.
Írj, ha nem segített.

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2011-08-31 20:53:10
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, csiklófájdalom

Web Design & Development Prowebshop