Védekezés kiszállással

Kérdés:  Segítséget szeretnék kérni a védekezés nélküli szexel kapcsolatban, számtalan utána olvasás hatására, egyre homályosabb a dolog.
17 éves fiú vagyok, a barátnőm 24 (de tőle szégyellem megkérdezni). Amikor szeretkezünk, akkor néha szokta mondani, hogy most nem fontos "kiszállnom", mert most múlt el. Én arra lennék kíváncsi, hogy mikor tudom azt, hogy mikor nem kell tartanom attól, hogy esetleg teherbe eshet (tudom, vannak fogamzásgátló gyógyszerek, óvszer stb.), de ezek használata nélkül nem lehet "félelem" nélkül szeretkezni, mert 17 évesen még nem szeretnék apuka lenni.
Segítségét előre is köszönöm!

fogamzásgátlás, védekezés, kiszállás, menstruációs ciklus | Az Orvos válaszol - Dr. Tóth Emese 2010 ;15(januári)   InforMed | Tóth, E.
Válasz:  A 24 évesek sem tudnak még mindent. Helytelen következtetés például, hogy amikor már nem vérzik, akkor még nem fog megfoganni. Nem ez a fogamzás a legesélyesebb része, de nem tiltott a fogamzás ebben az időszakban sem.
Ha tehát megfogadod a tanácsát és nem szállsz ki, akkor teherbe eshet. Sokan hiszik hasonlóan, de ezt az emberi fogamzás gyakorlata már sokszor megcáfolta, így kifejezetten tévedésnek minősül.
Mindig tarts attól, hogy teherbe eshet védekezés nélkül! A kiszállást pedig csak akkor műveld, ha képzett szerető vagy és pontosan érzed, hogy mikor kell kiszállnod. Új partnerrel pedig ebben se bízz, előbb védekezz, és csak aztán próbáld ki, ha már van többszöri tapasztalatod arról, hogy vele is sikerült.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2010-01-23 16:55:04
| fogamzásgátlás, védekezés, kiszállás, menstruációs ciklus
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop