Traumatológia - Szakmai protokoll

Kérdés:  Tisztelt Traumatológia Társaság! Pár kérdésem lenne, kérem, szíveskedjenek válaszolni.
Ami a szakmai protokollban írva van, annak betartása kötelező? A szakmai protokollt hol lehet beszerezni? Traumatológia ambulancián valaki alsóvégtagra gipszrögzítést kap bokától combtőig, nincs törés, nincs sérülés, nincs műtét. Kötelező véralvadásgátló injekciót adni? Amennyiben kötelező, kérem, szíveskedjen megírni nagyon pontosan, hol találom meg, pl. közlöny, jogszabály protokoll, vagy egyéb irat, ami kötelező érvényű az orvos számára, ill. mióta van érvényben?
Válaszát tisztelettel megköszönve!

| véralvadásgátló, gipsz
| Glanz, J.; Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2009 ;14(februári)   InforMed

Ön egy testületet szólít meg, mely olyan, mintha a bankszámláját reklamálva azt írná, hogy "Tisztelt OTP!". Szerencsére levele befutott hozzám, így tudok válaszolni Önnek. A szakmai protokollok ajánlást tartalmaznak, amelyektől szakmailag indokolt esetben lehet eltérni. A szakmai protokollok az InforMed szakmai oldalain, illetve az Eü. Minisztérium honlapján olvashatók, illetve orvosi könyvtárban hozzá lehet jutni.
A véralvadásgátló adásának szükségességéről és annak módszeréről szakmai protokoll rendelkezik, melyet az Aneszteziológiai és a Traumatológiai Szakmai Kollégium közösen állított össze. A bibliográfiai adatokat pontosan nem tudom, de orvosi könyvtárosok bizonyára szívesen segítek Önnek.

Hasonló kérdés Az orvos válaszol rovatban olvashatók.

2009-03-03 16:02:37
| véralvadásgátló, gipsz
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop