Túlsúly leküzdése segítséggel

Kérdés:  Súlyfelesleggel küszködöm, cukorbeteg vagyok (tablettás). Már sok mindent kipróbáltam, este nem tudok uralkodni magamon, gondolatom mindig az, mit kéne ennem. Esténként egyedül vagyok, párom délután dolgozik, úgy gondolom, valami pótcselekvés. Nagyon szeretnék 10 kilótól megszabadulni, már annyira akarom, hogy ez a görcsösség sem tesz jót. Úgy érzem, segítség nélkül nem megy.
Szeretnék segítséget, esetleg csoportos módszert. Az eszemmel nagyon jól tudom mit kéne cselekednem, de valami miatt nem megy.
Kérem segítségét!
Előre is köszönöm!

| túlsúly, önismeret, stressz, túlsúly, önismeret
| Perjés, Y.; Az Orvos válaszol - Perjés Yvette 2009 ;14(márciusi)   InforMed

Az önbizalomhiány, a kudarctól való félelem, a társadalmi bizonytalanság, a stressz, a túlzott elvárások, a gyermekkorból hozott minták olyan mentális gátat képeznek, hogy bele sem merünk fogni a fogyókúrába.
Észre kell venni, hogy valami miatt rászokott az evésre, s maga a túlsúly, az elhízás is csupán egy folyamat következménye, megnyilvánulása, valaminek a tünete.
Azt javaslom Önnek, hogy tartsa be a cukorbetegek számára előírt diétát, mert ez betegsége miatt is indokolt, mert ezzel egy lassú fogyás is elindulhat Önnél. Havi 1 kg-os fogyással egy év alatt elérheti a kívánt testsúlyát. 10-12 kg-os testsúlycsökkenés a cukor értékein is javítani fog.
A diéta mellett javaslom, iratkozzon be egy önismeretei vagy pszichodráma csoportba, ami megfelelő mentális támaszt fog nyújtani terve kivitelezéséhez, önbizalma és elszántsága növeléséhez. Sok sikert kívánok!

Kapcsolódó cikkek a Lelki egészség, önismeret, stressz rovatban olvashatók.

2009-04-07 15:49:54
| túlsúly, önismeret, stressz
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop