Tüszős mandula - 7,5 éves kislány

Kérdés: Kérném a tanácsát a következőben. Kislányom 7 és fél éves. 6 éves korától (előtte nem volt) rendszeresen tüszős mandulagyulladása van kb. 2-3 havonta. Akárhova fordulok, mindenki ki akarja venni a manduláját, kivéve egy pulmonológus doktornőt, aki hallani sem akar róla. Azaz igazság, hogy mi is teljesen ellene vagyunk, de ez sem normális, hogy a gyerek kéthavonta antibiotikumot szed (Augmentin, Ospen) és ilyenkor nagyon magas (39-40) láza van, ami nagyon legyengíti. Voltunk vérvételen az egyik után, de az ATS-je 1. Ősztől szedjük a Béres cseppet, így nem 2 hanem 3,5 hónapig nem volt tüszős mandulája. Most ismét.
Már nem tudom hova forduljak, mit adjak a gyereknek, hogy ne jöjjön többet elő. A mandulája már láthatóan heges a sok gyulladástól.
Várom válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos   InforMed | Kótai, Zs.
Ha a gyereknek évente többször, magas lázzal járó tüszős mandulagyulladása van, akkor mindenképpen indokolt a mandulák eltávolítása. A szervezetet a magas lázzal járó fertőzés nagyon megviseli. A mandulák védő funkciója ilyen esetben nem érvényesül.
2008-01-29 17:13:10
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop