Véradás, lues-teszt eredménye

Kérdés: Rendszeres véradó vagyok. Egy évvel ezelőtt kiszűrtek a véradáson, hogy a lues-teszt elvégzése után "konformitással nem igazolt reaktivitás" az eredmény. Gondoltam, nem lényeges probléma. Aztán az idén megint elmentem vért adni, ahol szintén kiszűrtek ugyanezzel a problémával.
Vannak emésztési gondjaim, de a laboreredményeim sem, és a hasi UH eredményem sem mutatott eltérést, illetve a szifilisz is kizárva többféle vizsgálat alapján.
Voltam bőr és nemi beteg gondozóban, júniusban (a végleges kizárás után), ahol a májenzimeket, ill. az immunrendszert vizsgálták. Most lett meg az eredmény: minden negatív, kivétel a GOT 58, totál bilirubin 19,3, valamint a vérsüllyedés 16. IgG 15,38 és IgM 2,91. Ennyi.
Rendszeresen sportolok. Általában terhelem a szervezetemet (pl. huzamosabb edzés nélkül lefutok egy félmaratont, vagy különféle túlélőversenyekre járok). Hetente kétszer-háromszor megiszok 1 pohár édes vörösbort. Nem tudom, van-e valami összefüggés.
Mi a további teendőm?
Kérem tanácsát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Makara Mihály főorvos 2008 ;13(júliusi)   InforMed | Makara, M.
Az ál-pozitív lues-teszt hátterében leginkább valóban immunológiai eltérések állnak a legtöbb esetben. A minimális májenzim emelkedés is lehet ennek következménye. Javaslom immunológiai ambulancián való további vizsgálatát, melyet beszéljen meg háziorvosával.
Tisztelettel: Dr. Makara Mihály
2008-07-23 13:45:32
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop