Hasmenés?

Kérdés:  15 hónapos kislányomnak hasmenése van. Eddig napi 2-3x volt széklete, főétkezések után. Most 4-5x van, és kicsit hígabb az eddiginél. Tízóraira gyümölcsöt (banánt) adok és újabban azután is van. Étkezés után 10-15 percen belül kakál. Korábban is így volt (főétkezések után), de akkor keményebb volt a kaki. Most ha nem veszem észre időben, ki is folyik a pelenkából. A 4. pluszba jelentkező széklet mintha még hígabb a többinél. Mindezt 5 napja észlelem. A baba nem lázas, és a közérzete sem változott, a szokásos módon viselkedik.
Aggaszt ez a változás, remélem nem valamiféle étel-érzékenység (felszívódási zavar) előjele! Lehet egyéb magyarázat is, mi a teendő? 1 napja csak krumplit és kenyérhéjat adunk a babának, és Normaflore-t, de nincs változás. Mennyi ideig érdemes diétáztatni? Lehet esetleg a kánikulától ez a probléma? Vagy összefügghet a fogzással? 9 foga van, és most bújik a második őrlőfog, eddig probléma-mentesen zajlott a fogzás. Reggel és este még szopizunk.
Köszönettel!

| hasmenés
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2010 ;15(júniusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Anyuka!
Napi 4-5 esetenként hígabb széklet már hasmenésnek tekintendő, leggyakrabban enyhe fertőzések okozzák. Ha nem múlik néhány napon belül, konzultáljanak orvosukkal. De addig sem kell ilyen szigorú diétára fogni, a krumplin és a kenyérhéjon kívül még sok mást is ehet.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2010-06-27 18:06:58
| hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop