Guttalax

Kérdés:  13 éves leszek, kiskorom óta szedem a Guttalaxot, mivel 5-7 naponta van székletem, és az is kemény jellegű. 1-2 hónapja oda sem nézek mennyi cseppet rakok bele. Erős hasi görcsök vannak tőle. Ugye ez 12 órán felül hat. Hát most 3 napja nem volt székletem, és 2 nap múlva megyek hajózni. Nem akartam, hogy ott utolérjen, így betettem 13 cseppet az innivalómba és 6 óra múlva mentem a WC-re. Akkor még csak görcsölt a hasam, de a Guttalax nem nagyon hatott. Utána még 3x ment a hasam, egyszer véres is volt meg nyálkás. Azóta már 2-3 óra eltelt és még görcsöl a hasam. Nemrég ettem rá sült krumplit meg perecet. Olyan 1 órával ezelőtt nyílalt pár ponton a hasam. Én mindig a legrosszabbra gondolok és félek. Lehet valami bajom?

| székrekedés, hasmenés
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2010 ;15(júliusi)   InforMed

Válasz:  Kedves Kérdező!
Az aktuális helyzetről annyit, hogy akár a Guttalax okozta a hasmenést és a görcsöket, akár valami egyéb, minden bizonnyal probiotikumokkal és görcsoldókkal kezelhető tünetekről van szó. Vagyis innen nézve emiatt nincs ok az aggodalomra, bár a sült krumpli nem éppen ideillő diétás választás.
Viszont mivel krónikus problémáról van szó, lehetne más megoldást is keresni, mint az állandó Guttalaxozás, persze orvosi segítséggel. De talán az utolsó előtti mondatod a legfontosabb, hogy mindig a legrosszabbra gondolsz. Ha ez esetleg szorongásra való hajlamot takar, vagy jelez, az alapproblémáddal is összefügghet.
Üdvözlettel

Kapcsolódó cikkek a Hasmenés, székrekedés rovatban olvashatók.

2010-08-02 16:17:29
| székrekedés, hasmenés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop